Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF še več belega prahu! (2940 bralcev)
Sreda, 17. 12. 2008
Boris V.... Virant nezadovljen z "vtikanjem" ustavnega sodišča ...
... Pahor napoveduje rdečo luč za Hrvaško ...
... Ameriško veleposlaništvo v Madridu deležno belega prahu ...
... Gianfranco Fini obtožuje Cerkev ...
KROFF

Potem ko je ustavno sodišče odločilo, da so nekateri členi zakona o sistemu plač v javnem sektorju v neskladju z ustavo, je svoje nezadovoljstvo s tem izrazil bivši minister za javno upravo Gregor Virant. Meni, da ni primerno, da ustavno sodišče odloča o konkretnih plačnih razmerjih. Virant se pritožuje, da je ustavno sodišče že drugič ugotovilo nepravilnost plačnih razmerij, ne da bi povedalo, kakšne bi sodniške plače morale biti, da bi bile v skladu z ustavo. Kot da je to delo ustavnega sodišča.

Premier Borut Pahor je dejal, da Slovenija na nadaljevanju pristopnih pogajanj Hrvaške z Evropsko unijo ne bo dala popolnega soglasja k njenemu napredku. Tako ima za sedem poglavij zadržke zaradi dokumentov, ki naj bi prejudicirali mejo, za štiri pa uveljavlja druge vsebinske zadržke. Pahor pravi, da upa, da bodo zadržki odpravljeni v času češkega predsedovanja EU, zavzel pa se je tudi za čimprejšnje srečanje s svojim hrvaškim kolegom Sanaderjem.

Branko Grims ni edina žrtev napada s čudnim belim prahom. Tudi veleposlaništvo Združenih držav v Madridu je prejelo takšno pismo, za katerega pa se je kasneje izkazalo, da je neškodljivo. Tudi, ko tega še niso vedeli, veleposlaništva niso evakuirali, vseeno pa je pismo sprožilo preplah pred kemičnim ali biološkim napadom. Američani so se na to že navadili, se bo moral pač še Grims.

Predsednik italijanske poslanske zbornice, bivši pristaš fašizma, Gianfranco Fini, je rimskokatoliško cerkev obtožil, da se ni dovolj odločno zoperstavila rasnim zakonom Benita Mussolinija. Ob sedemdeseti obletnici razširjanja rasnih zakonov je Fini dejal, da bi se morali vprašati, zakaj je italijanska družba sprejela protijudovske zakone in zakaj razen redkih izjem ni bilo demonstracij in odpora, niti v katoliški cerkvi. Ta te navedbe zanika in trdi, da se je fašizmu uprla celo dvakrat. Aha.


Komentarji
komentiraj >>