Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Neumikajoči se KROFF! (2972 bralcev)
Sreda, 24. 12. 2008
Boris V.... V Teheranu obesili 9 ljudi ...
... Salvador se umika iz Iraka ..
... Je bil v Gvineji državni udar ...
... Rajko Brajdič o incidentu v Novem mestu ...
KROFF

V Teheranu je svoj konec doživelo devet ljudi, osem moških in ženska. Bili so namreč usmrčeni z obešanjem zaradi umora. Tako je Iran letos usmrtil že najmanj 243 ljudi, kar je še vedno manj kot lani, ko jih je bilo usmrčenih 317. Proti temu ostro nasprotujejo organizacije za varstvo človekovih pravic tako na Zahodu kot v Iranu. Tam je sicer smrtna kazen zagrožena tudi za prešuštvo.

Centralno ameriška država Salvador je napovedala, da bo do konca leta iz Iraka umaknila vseh svojih dvesto vojakov. Od leta 2003 je tam umrlo pet Salvadorcev, okoli dvajset pa jih je bilo ranjenih. Salvadorski predsednik Tony Saca se je za umik odločil, ker bo z 31. decembrom potekel mandat Združenih narodov tujim silam v Iraku. Iraški predsednik Talabani je sicer Salvador že novembra zaprosil, naj obdrži vojake v Iraku.

Potem ko naj bi po smrti predsednika Conteja v Gvineji izvedli državni udar, so voditelji udara oblikovali 32-članski Nacionalni svet za demokracijo in razvoj. Vodja sveta je postal poveljnik Musa Dadis Camara, ki naj bi bil tudi vodja udara. Kljub temu je gvinejski premier Ahmed Tidiane Souare zanikal trditve o državnem udaru. Vojaška hunta je vseeno napovedala izvedbo volitev v roku dveh let.

Pred novomeško mestno hišo so danes protestirali Romi, ki so od župana Alojzija Muhiča zahtevali pojasnilo, zakaj na torkovi seji občinskega sveta niso potrdili Danka Brajdiča, ki je bil novembra na nadomestnih volitvah izvoljen za romskega svetnika. Za pojasnilo zapleta smo prosili nepotrjenega Brajdiča:Komentarji
komentiraj >>