Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEKEGA NADVSE RAZPOLOŽENEGA TORKA... (4493 bralcev)
Torek, 30. 12. 2008
maco07.00 POZDRAV
07.02 RADIKALNA BUDNICA (Nesporazum - Boki Milošević)
07.05 BRIToff 1
07.30 STOP and REWIND
08.05 BRITOoff 2
08.15 ODVRATNIŠKA PISARNA
08.30 NULTA OBVESTILA
08.35 KORUPCIJA ZA POSLUŠALCE (hot-dog show)
09.05 BRIToff 3
09.25 NEZNOSNA HLADnost bivanja
09.45 M-SERVIS - sveža delovna ponudba
10.05 BRIToff 4
10.10 AFTERPARTY; 26. del; Dj SILVESTER
10.54 ADIOS AMIGOS
10.56 RADIKALNA BUDNICA (Boki Milošević - Nesporazum)

Alora!

Leto pri koncu, moči napolovljene, klima občasno ne dela, ogrevanje paše ob priliki; kdor se zgodaj vstaja lahko razgraja; mi bomo tu ta torek z novim tehnikom BLAŽOM, dva špikerja inu slavnostni prijatelj poslednjega jutra na torek dan, leta 2008, DJ SILVESTER.

Aha, v nagradni igri bomo podelili vse hotdoge, za katere upamo, da jim naslednje leto še ne poteče rok uporabe; 01 242 88 00 / 01 242 88 00.


STOP AND REWIND, by Iva Kosmos

Odkar obstaja Mati Narava, vsakega 30. decembra ustvari isto zimsko jutro. To je jutro, v katerem se topla človeška sapa preoblikuje v ledeno meglico, veje ledenih dreves se spreminjajo v filigranske srebrne rezbarije, osamljena planinska pokrajina pa se zadovoljno lesketa na sramežljivem soncu. V takšnih jutrih v hiši pod Triglavom vlada vesela zmeda, prebivalec hiše z mastjo maže škornje, dopolnjuje sezname z otroškimi imeni, iztepa prašni krzneni plašč in po razmetanih predalih išče staro kučmo rjave barve. Uganili ste, dedek Mraz se pripravlja na veliko in naporno pot. Tako je to bilo v dobrih starih časih, vendar je danes drugače. Mraz danes stoji pred svojim oknom in z vozlom v trebuhu opazuje lepo triglavsko pokrajino. Ni veliko dela, njegova vreča je le napol polna, seznam hiš, za katere je zadolžen, pa je dvakrat krajši, kot je bil lani. Slišal je, da imajo njegovi bratje še hujše probleme. Djado Mraz, ki je skrbel za otroke bolgarske Sofije, je izginil pred tremi leti, Ded Moroz, ki je urejal področje severozahodne Rusije, pa naj bi kar sam dal odpoved. Centrala s Finske pošilja nove kadre, vendar je kvalificiranih delavcev vse manj in manj. Nekaj časa so se širile grozovite govorice, da Mrazove brate ugrabljajo ljudje v črnem, zadnje čase pa je slišati, da so mrazovsko druščino videli na snemanjih za Coca Coline reklame. Toda triglavski dedek Mraz je prepričan, da so to le zlobne laži, ki jih razširja nova, na družabni lestvici vzpenjajoča se rasa neumnežev, ki se oglašajo z neartikuliranim: »Ho ho ho!« Danes je žalosten dan za osamljenega moža pod Triglavom, saj se je ravnokar začel zavedati strašne resnice, ki se je otepa zagotovo več kot deset let. Pripovedi o treh dobrih možeh so samo puhlice. Na decembrskem prestolu je prostor samo za enega. Zato bodite previdni, otroci, saj vsakič, ko se usedete na kolena v rdeče oblečene hohotajoče se spake, poklic dedka Mraza približate k izumrtju.

­­­­­­­­­­­­­­­­­30. december je lahko tudi dan za poroko. Na današnji dan leta 1814 sta se poročila Percy Bysshe Shelley [prsi biš šeli] in Mary Wollstonecraft [volstonkraft] Godwin. On je bil znan romantični pesnik, ona pa hčerka feministične pisateljice in anarhističnega filozofa. Sramotna vzgoja, sramotna hčerka, bi lahko rekli, saj sta ljubimca že nekaj časa živela na koruzi, s sprejetjem zakramenta poroke pa nista sprejela tudi spodobnega krščanskega življenja. Namesto tega sta nabirala dolgove in se iz Anglije preselila v Evropo, kjer sta v begu pred upniki iz leta v leto menjavala prebivališče. Na potepanju se jima je za nekaj časa pridružil George Byron, ki ju je izzival v pisanju najboljše grozljivke. Mary Shelley je vzela izziv resno in je edina dokončala nespodoben romanček, v katerem se je poigrala z vlogama boga in človeka. Svojo pisarijo je naslovila »Frankenstein«. Ostanek življenja sta Mary in Percy preživela predana boemstvu in brezdelju, načinu življenja, ki ga sodobni teoretiki imenujejo tudi »pisanje poezije«.

V noči pred jutrom 30. decembra leta 1916 je bil umorjen Grigorij Jefimovič Rasputin. Svojo kariero je začel kot zdravilec ruskega carjeviča Aleksandra, nakar je začel delovati kot prerok in ekskluzivni duhovni učitelj aristokracije. Njegovo učenje je vsebovalo skrivnosten nauk, da je za odrešitev potrebna izkušnja greha in kesanja, saj je oboje neločljivo od človeške narave. Do kesanja pa je Rasputin prihajal tako, da se je - seveda v duhovne namene - predajal skušnjavam seksa in alkohola. Potem se je prepustil kesanju in se tako približal božji milosti. Ta simpatična duhovna strategija je bila rezervirana za dame iz visoke družbe, moške pa je krotil s svojimi preroškimi sposobnosti. Tako je carja Nikolaja prepričal, naj se osebno udeleži I. svetovne vojne, sam pa je užival v nedrjih caričine oblasti. Besni ruski plemiči so kmalu pripravili načrt za Rasputinovo smrt. V noči z 29. na 30. december so ga zastrupili s cianidom in trikrat ustrelili. Ker je še vedno kazal znake življenja, so ga dodatno pretepli in še nekajkrat uporabili pištolo. Ampak še vedno je bil živ. Zvezali so ga in ga vrgli v reko, nakar se je Rasputin končno predal usodi. Edino, kar je za misterioznim menihom ostalo, je njegovo duhovno orodje. Velikanski Rasputinov penis, ki naj bi ga ohranile ruske izgnanke v Franciji, je danes na ogled v Muzeju erotike v Sankt Peterburgu.

 

ODVRATNIŠKA PISARNA, by Brišky

Odvratniška zbornica RŠ je na sindikalnem dopustu. Pravica bo ponovno deljena v letu 2009.

 

NEZNOSNA HLADNOST BIVANJA, by Dragan N.

Neznosna hladnost bivanja, 13.del

„Seveda se bomo borili! Saj nam tofuji ne puščajo druge izbire.“

Klobasa je že navsezgodaj zjutraj rjul na ves glas. Bilo je mirno jutro po žalostnem večeru, ko so mesnine pokopavale žrtve, ki so padle v napadu vegetarijanskih sil minulo noč.

„Poglejte okoli sebe! Imamo dve možnosti: boj ali smrt!“

Okoli Klobase je poslušal častitljivi zbor mesnih starešin ter zraven obče, seveda pretežno mesno občinstvo. Množica je delovala res demoralizirano, večina pogledov je bila vztrajno usmerjenih v tla.

„No? Kaj bo torej? Boj ali smrt?“

„Khkhkhm. Kar spoštovani kolega na moji levi ne sprevidi je dejstvo, da tudi boj precej često privede do smrti...“

Klobasa se je ozrl na svojo desno. Kar je imel videti, je bil velik, zavaljen kos posebne salame.

„Predlagaš torej...“

„Predlagam, da se sporazumemo z nasprotno stranjo. Vedno sem pravil, da se da vsakogar pridobiti na svojo stran. Le ta pravo ponudbo je treba posredovati.“

„Poglej okoli sebe, mesnina predelana! Mar ti to delujejo kot živila s katerimi se da še kaj zmenit?!“

„In kako naj bi se po tvojem borili? Mislim, da je dovolj očitno, da je vegetarijancev enostavno preveč.“

DALJE PA TOKRAT IMPROVIZACIJA. PUSTIMO SE PRESENETITI V 2009...


GLASBENA OPREMA, by Blaž the Tehnick

x-dream - the 1st
the horrorist - wir sind angekommen
add n to (x) - robot new york
schlammpeitziger - wuup wolgawahn
totally radd!! - cold moonlight
jason forrest - war photographer
beer drinkers orcestra - rasputin
calvaria - miš uszatek
gwem and the gwemmetes - f.y.m.w.
nailbomb - wasting away
macabre - grandmother's house
sod'n'dan - sod'n'dan
crotchduster - stars ingenious cooter (live)
lords of acid - out comes the evil
unsane virusez - how many people must die for your god
futurisk - split second decision
minipli 550 - a.c.i.p.s.
alternative science - monster
stickhead - death rocker
juno reactor - giant
overcast - pe#1 (remix @ 3pm)
tocotronic - jackpot (erobique remix)
bérurier noir - l'empereur tomato ketchup (micropoint remix)

 

In, navsezadnje, lajtmotiv današnjega programa: mala zimzelena pesmica, ki je spontano dozorevala skozi celotno jutro, in ki se sprašuje...

Kam so vse petarde šle,

že dolgo tega.

Kam so vse rakete šle

do tega leta.

Nič več ne boli uho,

nič več ne trpi oko.

Nič več ni raztganiiiih okončin.


Kam je šla pirotehnika?

Tud' najmanjša bombica?

Kdaj bomo izvedeli?

Bomo sploh še slišali?


In kam so vsi ti mulci šli?

Bodo sploh še pokali?

Nič več ne bojo pokali.

Žal, odrasli so vsi...

 

 

Podobnost s starimi hipiji, ki pojejo o rožicah je sicer zlonamerna, ampak čisto naključna. Ajde.

 

 

 Komentarji
komentiraj >>

Re: NEKEGA NADVSE RAZPOLOŽENEGA TORKA...
Zoo [30/12/2008]

A boste še ponetek Petardne elegije objavli?
odgovori >>

    Re: NEKEGA NADVSE RAZPOLOŽENEGA TORKA...
    torkar [30/12/2008]
    Bo dodano enkrat letos...
    odgovori >>