Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Kinematografska šok terapija Koena Mortierja: Intervju z režiserjem filma Ex bobnar (3142 bralcev)
Četrtek, 8. 1. 2009
Nina CvarTokrat smo se pogovarjali s Koenom Mortierjem, scenaristom in režiserjem belgijskega filma Ex bobnar, posnetem po istoimenskem romanu provokativnega flamskega pisatelja Hermana Brusselmansa.

Gre za Mortierjev celovečerni prvenec. Zaradi brezkompromisne vizualno glasbene intenzivnosti in privlačnega žanrskega kombiniranja, pričujoča filmska izjava o stanju sodobnega sveta, kaj hitro naleti na odobravanja kritiških peres, ki film primerjajo s klasikami kot so Nepovratno, Peklenska pomaranča in Veliki koncert.

Mortier sedmi umetnosti sicer ni neznano ime, pred pobiranjem nagrad z »Bobnarjem« je namreč posnel tudi dva kratkometražna filma, Ana Temnei in A Hard Day's Work, za katera je bil tudi večkrat nagrajen. Poleg avtorskih druženj s filmi, je Koen Mortier svoje spretnosti rokovanja z vizualnim medijem dokazoval tudi s snemanjem reklam.

Pogovor smo začeli z Mortierjevim navdihom, Brusselmansovo knjižno predlogo in scenarističnimi pripravami.Z režiserjem filma Ex bobnar, ki si ga lahko ogledate v Kinodvoru, se je prav tam pogovarjala Nina Cvar


Komentarji
komentiraj >>