Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
OFF neodločne Slovenije! (3400 bralcev)
Sreda, 7. 1. 2009
Boris V.... Varnostni svet še vedno brez resolucije o Gazi ...
... Izrael odredil odprtje prehodov za prevoz blaga na območju Gaze ...
... Venezuela izgnala izraelskega veleposlanika ...
... Oborožena napada na šrilanško in mehiško TV postajo ...
OFF NAPOVEDNIK

OFF napovednik se bo tokrat ukvarjal z nujnostmi rojalističnega življenja. Britanska princa William in Harry sta ustanovila urad z lastnim osebjem. Ta bo skrbel za njune obveznosti v javnem življenju, osebje pa jima je zagotovila kraljica Elizabeta druga. Tako sta princa končno samostojna, saj je pred tem za njune zadeve skrbel urad njunega očeta Charlesa.

Drugi najbolj znani rojalist, sicer začasni, ameriški predsednik, kmalu v podobi Baracka Obame, bo dobil čisto novo limuzino, s katero se bo popeljal na inavguracijo dvajsetega januarja. Avto je zelo zaščiten, samo vrata so debela dvajset centimetrov. Notranjost avtomobila naj bi bila popolnoma zvočno izolirana od okolice. Morda zato, da Obama ne bo slišal protestnikov, ko se bo vozil po evropskih in azijskih ulicah. Je pa vozilo opremljeno z internetom in satelitskimi telefoni, tako da bo lahko Obama vseskozi spremljal program Radia Študent in tudi klical na nagradne igre.

Berete takšnim avtomobilom sredi Gaze počeno gumo želeč OFF Program Radia Študent.

OFF PROGRAM

Varnostni svet Združenih narodov se je spet sestal na temo Gaze, vendar razen neformalnih pozivov Izraelu z nekaterih strani, naj preneha z ofenzivo, niso dosegli ničesar pomembnejšega. Libija sicer ponuja predloge resolucij, vendar jih ZDA vztrajno zavračajo, saj krivdo pripisujejo Izraelu. Bernard Kouchner, francoski zunanji minister, je dejal, da Francija od Izraela danes pričakuje odgovor na pobudo egiptovskega predsednika Mubaraka in francoskega predsednika Sarkozyja. Predsednika predlagata začasno ustavitev sovražnosti za dobavo humanitarne pomoči.

Izrael se je odločil spremeniti taktiko. Tako je obrambni minister Ehud Barak odredil odprtje prehodov za prevoz blaga na območju Gaze. S tem naj bi omogočil vzpostavitev humanitarnega koridorja za prebivalce Gaze in vstop v Gazo okoli osemdesetim tovornjakom s pomočjo. Bizarno nizka številka, če vemo, da je prebivalcev Gaze okoli milijon in pol. Izrael naj bi tudi humanitarno prekinil bombardiranje Gaze vsak dan med dvanajsto in petnajsto uro po srednjeevropskem času. To pomeni, da se je z OFF-om spet začelo tudi bombardiranje. Izrael tako nadaljuje s kopensko ofenzivo, za časa njihove celotne vojaške operacije je medtem umrlo že skoraj sedemsto Palestincev.

Venezuela je v odgovor na izraelsko agresijo na Gazo izgnala izraelskega veleposlanika v Caracasu in še nekaj osebja na veleposlaništvu. Venezuela je Izrael obtožila ostudnih kršitev mednarodnega prava in načrtovanja državnega terorizma proti Palestincem. Caracas je še pred tem sporočil, da bo z arabskimi in muslimanskimi skupnostmi ter z drugimi latinoameriškimi državami vzpostavil zračno podporo za zagotavljanje hrane in zdravil prebivalcem Gaze. Izgona izraelskega veleposlanika ne odobrava Konfederacija izraelskih združenj v Venezueli, ki je vlado pozvala, naj normalizira odnose z Izraelom. Ta je sicer kot povračilo že napovedal izgon venezuelskega odpravnika poslov.

Poročali smo že o pozivu Državnemu zboru s strani nekaterih posameznikov, naj obsodi napad izraelske vojske na področje Gaze in sproži pobudo za preiskavo o morebitnih vojnih zločinih. Mimogrede, poslanci v Ekvadorju so že storili natanko to. Ali bo Slovenija ravnala vsaj približno spodobno, smo povprašali Iva Vajgla, predsednika parlamentarnega odbora za zunanjo politiko. Za začetek pa kako komentira omenjeno pobudo:

Bodoči ameriški predsednik Obama, je zagotovil, da bo utrdil fiskalno disciplino. Hkrati pripravlja okrog osemsto milijard dolarjev porabe za gospodarsko stimulacijo in obnovo, Američane pa je že opozoril, naj se kar pripravijo na povečanje proračunskega primanjkljaja za več let. Ta je znašal v letošnjem letu okrog tisoč milijard zelencev, stimulacijski program ga bo začasno še povečal, pa tudi prihodkov bo manj zaradi gospodarske krize.

V Mehiki in na Šrilanki sta se pripetila sorodna dogodka. V obeh državah so namreč oboroženi napadalci napadli televizijski postaji. V Mehiki so na postajo »Televisa network« streljali in vrgli granato. Napadli naj bi narkokriminalci, zunaj pa so pustili sporočilo, v katerem so zapisali, naj nehajo poročati samo o njih, ampak naj poročajo tudi o narkopolitičnih voditeljih, torej o vladi. V napadu ni bil ranjen nihče. Blizu Colomba v Šrilanki pa so oboroženi napadalci, spet z granatami, vpadli v prostore največje zasebne TV postaje. Napad je sledil po kritikah s strani nacionalnih medijev glede njihovega poročanja o uspehih vojske proti Tamilskim tigrom, ki naj bi jim bila privatna postaja naklonjena.

Nepovezani poslanec, bivši član poslanske skupine Slovenske demokratske stranke, vendar še član te stranke, Franc Pukšič, predlaga, da bi vse poslanske plače znižali na petinpetdeseti plačni razred. Razlika naj bi se stekala v tako imenovan recesijski sklad, od tam pa bi se namenjala za pomoč socialno ogroženim zaradi krize. Predlagatelja smo prosili za izjavo. Pukšič ima vneto grlo, zato prosimo za razumevanje:


Alternativno kulturno društvo Izbruh v Kranju bo spet organiziralo kulturne dogodke. Vodstvo društva in mestna občina Kranj sta se namreč dogovorila z denacionalizacijskim upravičencem za najem objekta za eno leto. Govorili smo z delujočim v AKD-ju Izbruh, Darčijem, ki je takole obrazložil rešitev:Komentarji
komentiraj >>