Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Še več izbrisanih! (3971 bralcev)
Torek, 27. 1. 2009
Boris V.... Posebni poročevalec Sveta Evrope Dick Marty pozval k razkritju resnice o tajnih zaporih CIA ...
... V Španiji prijet domnevni šef Camorre ...
... Štirje celjski mestni svetniki SDS izstopili iz stranke ...
... Izbrisanih kar 25.671 oseb ...
KROFF

Posebni poročevalec Sveta Evrope Dick Marty je pozval k razkritju resnice o tajnih zaporih teroristične organizacije CIA v Evropi. Marty je v svojem lanskem poročilu o teh zaporih ugotovil, da je imela CIA mrežo razpredeno v več evropskih državah, preko njih pa je osumljence prevažala v Guantanamo. Posebej je izpostavil primer Poljske in Romunije. Marty je evropske države pozval, naj zapornikom, ki jih bodo ZDA osvobodile, dodelijo humanitarni azil.

Španska policija je aretirala domnevnega vodjo neapeljske mafije Camorra Antonia Caiazza in njegovega namestnika Francesca Simeolija. Prijeta sta bila kmalu po tem, ko sta se v bližini Madrida okrepčala v neki restavraciji. Šef Caiazzo je bil že maja 2007 obsojen na dvanajst let zapora, kar mu ni bilo všeč in je bil odtlej raje na begu. V Španiji naj bi italijanski mafijci sodelovali s kolumbijskimi narko-podjetniki.

Sodišče v Bratuncu v Republiki srpski je obsodilo Fato Orlović na mesec dni pogone zaporne kazni, ker naj bi ovirala verski obred. Orlovićeva, sicer povratnica v Republiko srpsko, namreč nasprotuje pravoslavni cerkvi, ki je na črno zgrajena na njeni zemlji. Obsojena je bila zaradi oviranja verskega obreda, spodbujanja nacionalne, rasne in verske nestrpnosti in fizičnega napada na duhovnika. Na ministrstvu za človekove pravice in begunce v Bosni in Hercegovini so že izrazili zaskrbljenost nad razsodbo.

Slovenska demokratska stranka je osiromašena za štiri celjske mestne svetnike. Denis Padjan, Zlatko Lukaščik, Lidia Majerič in Alenka Pustinek so namreč izstopili iz stranke zaradi, po njihovem, nedemokratičnosti lanske volilne konference celjskega mestnega odbora stranke. Bivši celjski člani SDS pravijo, da so se na sklic konference pritožili pristojnemu organu stranke, vendar da so dobili žaljiv negativni odgovor. Predsednik celjskega mestnega odbora SDS Janko Požežnik pravi, da ga izstop teh ljudi ne preseneča.

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič je povedal, da je bilo februarja leta 1992 kar 25.671 oseb izbrisanih iz registra stalnega bivališča. Do sedaj je namreč veljala precej nižja številka - 18.305. Klemenčič je dejal, da jih danes živi še 24.369, med njimi pa je 17.056 tujcev. Novi državni sekretar se je že večkrat javno zavezal k rešitvi problema izbrisanih, kot to zahteva odločba Ustavnega sodišča.


Komentarji
komentiraj >>