Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
FOJBE izven političnih manipulacij (3729 bralcev)
Torek, 10. 2. 2009
igorpFOJBE – Primer psihopatološke recepcije zgodovine

V prostorih knjigarne Konzorcij je potekala predstavitev zbornika Fojbe, ki ga je izdala založba Krtina. Jubilejna 150. izdaja založbe se v zborniku preko interdisciplinarnega sodelovanja spopade s travmatičnimi dogodki po kapitulaciji Italije in koncu druge svetovne vojne na današnjem mejnem območju.

FOJBE – Primer psihopatološke recepcije zgodovine

V prostorih knjigarne Konzorcij je potekala predstavitev zbornika Fojbe, ki ga je izdala založba Krtina. Jubilejna 150. izdaja založbe se v zborniku preko interdisciplinarnega sodelovanja spopade s travmatičnimi dogodki po kapitulaciji Italije in koncu druge svetovne vojne na današnjem mejnem območju. Zbornik sta uredili profesorica novejše zgodovine v Trstu, Luisa Accati, slovenskemu bralcu poznana po knjigi Pošast in lepotica, in psihoterapevtka Renate Cogoy. Na novinarski konferenci so sodelovali profesor filozofije na filozofski fakulteti v Ljubljani Igor Pribac, Marta Verginella, profesorica zgodovine na isti fakulteti, in Luisa Accati. Prisluhnimo najprej Marti Verginella, ki je predstavila razloge za nastanek zbornika:Sedaj pa prisluhnimo Igorju Pribcu, ki je prevajal razmišljanja Luise Accati:Za konec pa prisluhnimo še zaključnemu razmišljanju Igorja Pribca:OFF Poročilo je pripravil Igor.
Komentarji
komentiraj >>