Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nasprotujoči KROFF (3017 bralcev)
Torek, 17. 2. 2009
Boris V.... Tiskovni predstavnik NATO pakta zaskrbljen zaradi slovenskega dolgovezenja ...
... Poročilo ZN-a: leta 2008 več mrtvih civilistov kot leta 2007 ...
... V Rimu začeli z rušenjem nelegalnih naselbin ...
... Ljubljanska SLS proti Jankoviću in Širci ...
KROFF

Tiskovni predstavnik zveze NATO James Appathurai je izrazil zaskrbljenost zaradi časovne stiske, v kateri se bosta zaradi zavlačevanja Slovenije pri postopku ratifikacije za vstop obeh držav v to zvezo znašli tako Hrvaška kot Albanija. Obe morata še tudi sami končati postopke prilagoditve in ratifikacije pogodbe. Zelena luč s strani Državnega zbora za zbiranje podpisov za sklic referenduma bi tako ogrozila ciljne datume za dosego polnopravnega članstva Hrvaške in Albanije v NATO paktu.

Poročilo Združenih narodov, ki je namenjeno izboljšavi zaščite civilistov, ugotavlja, da je bilo v letu 2008 v Afganistanu ubitih 2118 civilistov, kar je štirideset odstotkov več kot leto prej. Za kar devetintrideset odstotkov teh žrtev so krive afganistanske provladne in zahodne sile, torej sile ZDA in NATA. Celo marionetni predsednik Hamid Karzaj je zagrozil s ponovnimi pogajanji o mandatu mednarodnih sil, če se njihovi masakri civilistov ne prenehajo.

Rimske oblasti so začele z rušenjem nezakonito postavljenih romskih naselij na obrobju Rima. Porušenih je bilo že osemindvajset od oseminsedemdesetih naselbin na območju Castelfusana, kjer so bivali večinoma Romi iz Romunije. Povod za tokratno rušenje naj bi bilo posilstvo štirinajstletne deklice s strani dveh neznancev, ki se jima – kako priročno - pripisuje romunsko poreklo. Rimski župan Gianni Alemanno je dejal, da želi občina tako izgnati vse tiste, ki nimajo pravice bivati na njenem območju.

Mestni odbor Slovenske ljudske stranke poziva župana Zorana Jankovića in kulturno ministrico Majdo Širco, naj – kot pravijo – ustavita gonjo proti delom Jožeta Plečnika in naj se do njih začneta obnašati spoštljivo in odgovorno. Več o tem nam bo povedal vršilec dolžnosti predsednika ljubljanskega mestnega odbora SLS Aleš Primc:


Komentarji
komentiraj >>