Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sektor Ž s festivalsko rdečico za 8. marec (3957 bralcev)
Sobota, 21. 2. 2009
IdaHPustni Sektor Ž obliva festivalska rdečica, ki so jo na njegovo žensko obličje zarisale kmalu vzhajajoče Rdeče zore. Na koledarjih obkrožamo 8. marec in se dva tedna pred njegovim prihodom sprašujemo o pomenu mednarodnega dneva žena. Tudi februarja pa ne pozabljamo na brskanje po aktualnih domačih in tujih novicah o enakosti spolov. Oddajo pripravljava Ida in Pina
O Rdečih Zorah smo se pogovarjale s tremi organizatoricami in ustvarjalkami programa prihajajočega 10. festivala ob 100. obletnici dneva žena. V pisarni Mreže za Metelkovo pri Škratovi čitalnici se je Ida pogovarjala z Anno Ehrlemark in Ano Jereb, ki sta predstavili dva med seboj neločljiva dela festivala: feminizem in queer.

Torej tudi Sektor Ž poziva vse ustvarjalke in ustvarjalce, da obeležijo 100. obletnico dneva žena s plakatom. Natančnejše napotke za tehnično izdelavo plakata dobite na strani festivala. Kot je nakazala že Anna Ehrlemark, bo festival vključeval tudi razstavne dogodke. Ana Grobler, ki je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani diplomirala iz zgodovine slovenske feministične umetnosti, bo predstavila vrsto razstavnih dogodkov.

Za pustnimi maskami februarskega Sektorja Ž sta se skrivali Ida Hiršenfelder in Pina Sadar, ki sem oddajo tudi povezovala.


Komentarji
komentiraj >>