Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Britoff legende! (3236 bralcev)
Sreda, 25. 2. 2009
Boris V.ob 7:05
... Možina očita Širci diskreditacijo ...
ob 8:05
... Španija naj bi prevzela nekaj pripornikov iz Guantanama ...
ob 9:05
... ZDA iz Iraka šele čez devetnajst mesecev? ...
ob 10:05
... ZDA naj bi donirale Palestincem 900 mln zelembaća ...
ob 7:05

Legenda slovenskega novinarstva in še večja legenda na hodnikih nacionalke, direktor TV Slovenija Jože Možina, je ocenil, da je navedba kulturne ministrice Majde Širce, da se je na RTV v preteklosti poslovalo »na lepe oči«, poskus diskreditacije s strani političarke. Možina je dejal, da je programska shema TV Slovenije povsem primerljiva s tujimi javnimi televizijami. Takšno mnenje ne čudi, saj je že januarja Možina za Radio Študent dejal, da je njemu ideal javne televizije avstrijska ŐRF.

Ni pravice na tem svetu, vsaj na Balkanu ne. V Beogradu so prijeli štiri finančne aktiviste, sicer kriminalce, člane združbe, ki naj bi ponaredila več tisoč bankovcev za sto evrov. Odkrili so tudi poslopje, kjer je njihova podjetnost potekala. Skupna vrednost ponarejenih lističev je bila 216.000 evrov, srbski policiji pa sta pri zatiranju podjetnosti pomagala avstrijska policija in Interpol.

Omenjeni znesek je za nekatere vreden tveganja zaporne kazni, za druge ni niti pljunek v morje. Združeni arabski emirati so namreč za nakup šestnajstih transportnih vojaških letal odšteli 2,9 milijarde dolarjev. Koliko je to evrov, izračunajte sami, nam se ne da. Za modernizacijo flote vojske Združenih arabskih emiratov bo ta država na koncu odštela še petsto milijunčića več.

Britanski škof Richard Williamson, ki je mnenja, da holokavsta sploh ni bilo, je zapustil Argentino, k čemur so ga pozvale argentinske oblasti. Williamson naj bi na letališču v Buenos Airesu nekemu novinarju celo grozil z udarcem. Williamson tako ni več predstojnik semenišča v Argentini.

ob 8:05

Zunanji minister Samuel Žbogar je v Rimu na delovnem obisku, kjer se bo sestal z italijanskim kolegom Francom Frattinijem. Tema pogovorov naj bi bilo sodelovanje med državama, pa tudi položaj obeh manjšin in širitev Evropske unije na Balkan. Žbogar se bo srečal tudi s slovensko senatorko Tamaro Blažino, predstavniki opozicije, častnim konzulom Slovenije v Firencah in še in še in še...

Javier Solana, kot generalni sekretar NATA konec devetdesetih sicer eden od odgovornih za bombardiranje Srbije, je sedaj kot visoki zunanjepolitični predstavnik Evropske unije imenoval Danca Petra Soerensena za svojega osebnega predstavnika v Beogradu. Soerensen bo v Srbiji predstavljal Solano, skrbel pa naj bi tudi za stik s civilno misijo EU na Kosovu, torej EULEX. Danec bo tudi tesno sodeloval z delegacijo Evropske komisije v Beogradu.

Španski zunanji minister Miguel Ángel Moratinos je po srečanju z ameriško kolegico Hillary Clinton dejal, da je Španija načeloma pripravljena prevzeti nekaj pripornikov iz Guantanama. Vendar bo to odvisno od primera do primera in tudi od zakonitosti. Moratinos je dejal, da ga je Clintonova prosila za pomoč pri reševanju težav z Guantanamom.

Igralec George Clooney je pritisnil na Baracka Obamo glede Darfurja in ga na njunem srečanju spomnil na njegovo obljubo, da se bo brez zadržkov zavzel za ustavitev genocida v tej pokrajini. Clooney je predsedniku in podpredsedniku ZDA predal dvesto petdeset tisoč podpisov podpornikov človekovih pravic. Če še ne veste, v šest let trajajočem sranju v Darfurju je po ocenah ZN-a umrlo več kot tristo tisoč ljudi, 2,7 milijona pa jih živi v begunskih taboriščih.

ob 9:05

Ameriški predsednik Obama naj bi po poročanju nekaterih medijev kmalu objavil odločitev, da iz Iraka v devetnajstih mesecih umakne vse bojne enote, do decembra 2011 pa naj bi se ameriški okupator popolnoma umaknil. Obama s tem sicer ne bo izpolnil predvolilne obljube, da se bodo ZDA iz Iraka umaknile v šestnajstih mesecih, trije dodatni meseci pa naj bi bili potrebni za varen umik. Ma, koga briga njihova varnost?

Obama je nagovoril ameriški kongres in v bushevski maniri dejal, da bodo ZDA obnovili, da bodo okrevali in da bodo Američani iz sedanje krize prišli močnejši kot kadarkoli prej. Obama je še enkrat ponovil, da je stanje zaskrbljujoče in poudaril, da težav ne bo moč rešiti čez noč. . Pri proračunu pa je izpostavil tri prioritete in sicer energijo, zdravstvo in izobraževanje.

Do streljanja je prišlo v bangladeški prestolnici, Dakaju. O žrtvah sicer ni poročil, vseeno pa naj bi bili ranjeni nekateri civilisti. Do incidenta naj bi prišlo med častniki in vojaki pripadniki paravojaških enot, bojda zaradi težav okoli plačil. Policija naj ne bi imela dostopa da kraja spopada, vojska pa naj bi že obkolila poslopje, kjer se je streljalo.

Najstarejši sin bivšega predsednika Gvineje Lansane Conteja, Ousmane Conte, je bil aretiran s strani vojaških oblasti, ki so prevzele oblast po smrti njegovega očeta. Razlog naj bi bila domnevna vpletenost sina v trgovanje z drogo. Vojaška hunta pravi, da bo kaznovala koruptivne elemente, povezane z nezakonito trgovino z drogami.

ob 10:05

Organizacija Amnesty International je pozvala gvatemalske oblasti, naj storijo več, da bi tisoče žrtev državljanske vojne dobile pravico. V letih med 1960 in 1996 je namreč več kot dvesto tisoč ljudi, največ civilistov, umrlo ali izginilo. Amnesty International je oblasti pozvala tudi, naj ustanovijo »Nacionalno komisijo za iskanje pogrešanih«.

Združene države se pripravljajo na donacijo devetstotih milijonov dolarjev Gazi, je dejal predstavnik ameriške administracije. Denar sicer ne bi šel Hamasu, ampak palestinskim oblastem, torej Mahmudu Abasu in nevladnim organizacijam ter organizacijam Združenih narodov. Dve palestinski raziskavi sta pokazali, da je škode v Gazi zaradi izraelskih napadov za okoli dve milijardi dolarjev.

Kitajski predsednik Hu Jintao je posvaril pred vse slabšimi gospodarskimi razmerami v državi, pozval pa je k učinkovitejšim ukrepom, še posebej tistim, ki bi povečali povpraševanje na domačem trgu. Med zasedanjem kitajskega ljudskega kongresa, ki bo petega marca v Pekingu, naj bi sprejeli ukrepe, s katerimi želijo ublažiti posledice finančne in gospodarske krize. Partija se tudi že pripravlja na morebitne družbene nemire. Better safe than sorry!

Učitelji v Zimbabveju so dosegli dogovor o končanju stavke, potem ko je vlada obljubila, da bo pregledala plače. Učitelji so namreč zahtevali plače v tuji valuti, saj je zimbabvejska praktično brez vrednosti zaradi hiperinflacije. Novi finančni minister Tendai Biti je prejšnji teden oznanil, da bodo vojaki in javni uslužbenci plače prejemali v ameriških dolarjih, da bi tako oživili uničeno gospodarstvo.


Komentarji
komentiraj >>