Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
VIDEO: INTERVJU Z OBRAMBNO MINISTRICO LJUBICO JELUŠIČ (I. DEL) (3885 bralcev)
Torek, 10. 3. 2009
Boris V.V torek, 10. marca, ste lahko prisluhnili intervjuju z obrambno ministrico Ljubico Jelušič. Govora je bilo o NATO paktu in njegovi geopolitični funkciji, odnosu Slovenije do konflikta med Izraelom in Palestinci ter drugih sočnih temah. Kot se spodobi za sodoben politični diskurz, boste priča relativizacijam, izmikanjem in sprenevedanjem. Če boste pozorni, boste lahko slišali tudi razloge za slovensko dobavo orožja Izraelu in gledanje njegovi politiki skozi prste. S klikom si lahko ogledate prvi del .

V okviru pogovorov s člani aktualne ministrske ekipe je tokrat na vrsto kot obrambna ministrica prišla doktorica Ljubica Jelušič, sicer bivša profesorica obramboslovja na Fakulteti za družbene vede. Med drugim je sodelovala pri predmetih, kot so »Mirovne operacije«, »Varnost v jugovzhodni Evropi«, »Antropologija vojne« in »Oborožene sile in družba«. Teme pogovora so bile NATO, njegovo delovanje oziroma nedelovanje, arbitrarnost uporabe sile, Bližnji vzhod in seveda stališča Slovenije. Kot v vsakem spodobnem sodobnem političnem diskurzu, tudi v tokratnem intervjuju ne bo manjkalo izmikanj, demagogije, relativizacije ter bizarnih argumentacij. Če boste pozorno poslušali, boste lahko slišali tudi razlog za slovensko dobavo orožja Izraelu in naročanje njegove oborožitve ter gledanje njegovi politiki skozi prste.

Zanimivo je, da je ministrica sama izrazila željo po še enem intervjuju, tako da je ta le prvi del, drugi del pa bo predvajan ta četrtek (19.03.) ob 21:30.

VIDEO
1. del:


Intervju Radia Študent: Ljubica Jelušič from RTV Študent on Vimeo.

2.del:


Intervju Radia Študent: Ljubica Jelušič from RTV Študent on Vimeo.

Intervju je pripravil Boris.Komentarji
komentiraj >>

Re: INTERVJU Z OBRAMBNO MINISTRICO LJUBICO JELUŠIČ (I. DEL)
bojan [18/03/2009]

ma dobr no, to je blo eno dolgo predavanje o 51. členu ul ozn. zadnjih 10 minut je ok, ampak bi blo lahko vse skup fejst bolš, če ti ne bi rabla prej osnov razlagat. tak da upam, da bo jutri bolj zanimivo!
odgovori >>

Re: INTERVJU Z OBRAMBNO MINISTRICO LJUBICO JELUŠIČ (I. DEL)
dina [18/03/2009]

zelo mucen intervju in mucno poslusanje, simpatiziram z novinarjem in mu zelim, da se mu gospa naslednjic ne izmuzne spolzko iz rok. Zal nisem ujela podatka o slovenski dobavi orozja Izraelu> je to mogoce?! Dandanes?
odgovori >>

Re: INTERVJU Z OBRAMBNO MINISTRICO LJUBICO JELUŠIČ (I. DEL)
glupi slovenac [10/03/2009]

Zelo v redu. Spraševanje očitno vzame svoj čas ampak ministrica se vedno znova zaplete v protekcionizem in interesne igre velikih sil.
odgovori >>