Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zaključila se je četrta Gibanica... (3193 bralcev)
Ponedeljek, 23. 2. 2009
Leja BenedičičKot smo se ta konec tedna mastili s krofi smo se lahko nasitili tudi z Gibanico, iztekel se je namreč četrti bienale slovenskega sodobnega plesa na katerem smo si ogledali bero predstav preteklih dveh let. Zmagovalec strokovne komisije je Janez Janša z delom Fake it!, kjer kopira svetovno znane sodobne plesalce, saj si jih Slovenija drugače ne more privoščiti. Občinstvu pa je bila najbolj pri srcu predstava Snježane Premuš, z naslovom Move as – Zgodbe o telesu 4, v kateri je svoje mišičasto telesce razkazov
Kot smo se ta konec tedna mastili s krofi smo se lahko nasitili tudi z Gibanico, iztekel se je namreč četrti bienale slovenskega sodobnega plesa na katerem smo si ogledali bero predstav preteklih dveh let. Zmagovalec strokovne komisije je Janez Janša z delom Fake it!, kjer kopira svetovno znane sodobne plesalce, saj si jih Slovenija drugače ne more privoščiti. Občinstvu pa je bila najbolj pri srcu predstava Snježane Premuš, z naslovom Move as – Zgodbe o telesu 4, v kateri je svoje mišičasto telesce razkazoval Primož Bezjak.

Andreja Rauch Podrzavnik je v svoji, tako imenovani likovni predstavi »Melodije refleksije« poleg plesa uporabila različne tehnike upodabljanja, kot je na primer 'dizajn'. Martina Eder Dobaj in Grega Kamnikar pa sta v duetu »Odprto od ... do...« ostala pri plesu ter se prelevila v gibalne trgovce:Tina Valentan, ki se je v Cankarjevem domu predstavila z avtorskim projektom ''Ko luna raste'', nam je o sržu zanimanja v tokratnem procesu povedala:


Katja Kosi pa nam je o svojem prvencu ''Mark your distance'', ki ga je ustvarila s plesalkama Vlasto Veselko in Anjo Bornšek povedala:


Poleg plesa, se je na Gibanici tudi razpravljalo. Janez Janša, je zahteval, da v Sloveniji končno dobimo akademijo za sodobni ples, kajti brez tega ne bo razpoznavnosti slovenskega sodobnega plesa v tujini. Kot primer je navedel dunajski Tanzquartier s katerim so avstrijci razširili svoj glas oziroma gib po svetu, na Dunaj pa prihaja vedno več dobrih koreografov. Ustvarjalci predstav, ki so bile na Gibanici, pa so 'pojamrali', da si festivala niso mogli ogledati zastonj, kot vsa leta poprej. Jah, kaj češ, tudi v slovenskem plesu, razsaja recesija.

Med plesalci sta se smukali Ariana in Leja.Komentarji
komentiraj >>