Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Jebi ga marcipan ni priporočljiv za smrkce (3110 bralcev)
Nedelja, 15. 3. 2009
Ariana FerfilaV nedeljo ste si lahko v Stari Elektrarni ogledali prvo in v Ljubljani edino javno predstavitev ad hoc projekta belgijske režiserke Marijs Boulogne z naslovom Marcipan Ali Pleksi.
V nedeljo ste si lahko v Stari Elektrarni ogledali prvo in v Ljubljani edino javno predstavitev ad hoc projekta belgijske režiserke Marijs Boulogne z naslovom Marcipan Ali Pleksi.

Projekt je nastajal v sodelovanju z belgijskima igralkama Evo Scram in Timno Vanhecke ter skupino slovenskih odrskih ustvarjalcev, ki so se udeležili uvodne raziskovalne delavnice, ki je potekala znotraj edukativnega okrilja Emanata – zavoda za razvoj in afirmacijo umetnosti plesa.

Režiserka, igralka in pisateljica Marijs Boulogne, ki je diplomirala iz režije na bruseljskem RITS-u se je Ljubljani predstavila že leta 2005 na festivalu Mesta žensk. V letu 2006 je priredila slovensko adaptacijo omenjene uprizoritve v njej pa sta igrali Jelena Rusjan in Barbara Krajnc.

Kot pravijo, Marijs zanima tematika ženske seksualnosti, različne oblike ekstaze, želje po prijateljstvu in izdaji ter ženske strategije osvoboditve. In par besed o naslovu uprizoritve – Marcipan ali Pleksi:

Slovensko – belgijska ekipa se po prezentaciji v Ljubljani seli na prizorišče gledališča Tazquartier na Dunaj, kjer bo zadeva predstavljena v okviru projekta z nazivom; Gravity. Sketches on dance and society.
Komentarji
komentiraj >>