Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF SOCIALNIH NEMIROV (2592 bralcev)
Torek, 24. 3. 2009
Boris V.... Zalar pisal Kresali, ker mu je pisala Brezigarjeva ...
... Pogajalska konferenca s Hrvaško preložena 24. april ...
... Zimbabve najbolj socialno nemiren ...
... Avstrija redno krši svobodo izražanja ...
KROFF

Minister za pravosodje Aleš Zalar je ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal v dopisu prosil, naj preveri, ali lahko v okviru njenih pristojnosti pridobi ustrezna pojasnila Generalne policijske uprave glede dopisa generalne državne tožilke Barbare Brezigar. Brezigarjeva je v dopisu Zalarju zapisala, da se je z nadzorom njene telefonske komunikacije poseglo v neodvisnost tožilstva. Policija je namreč med preiskavo o Patriah odkrila, da je imela z enim osumljenim stike tudi generalna državna tožilka.

Pogajalska konferenca s Hrvaško je preložena za malo manj kot mesec dni in sicer na štiriindvajseti april. Razlog za preložitev so pričakovanja glede pozitivnih rezultatov v pogovorih Slovenije, Hrvaške in Evropske komisije glede reševanja problema slovensko-hrvaške meje. Preložitev konference je predlagal slovenski premier Pahor, hrvaško zunanje ministrstvo pa je že dejalo, da je preložitev pričakovana glede na slovensko blokado hrvaških pristopnih pogajanj.

Na prvem mestu lestvice držav, kjer so možnosti za socialne nemire, je Zimbabve, na repu lestvice pa je Norveška. Slovenija je od 165-ih držav na stopetdesetem mestu, kar pomeni, da so možnosti za socialne nemire majhne. Ali je to dobra ali slaba stvar, je seveda odvisno od tega, kako ste zadovoljni s trenutnim stanjem. Še sosede: Avstrija je na enajstem mestu, Hrvaška na 78., Srbija na 66., Makedonija pa na 60.

Avstrija pa v Evropski uniji prednjači tudi po kršitvah svobode izražanja sodeč po odločitvah Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu, ki je več tovrstnih obsodb izreklo samo še proti Turčiji. Slovenije ni doletela niti ena takšna obsodba, kar ne pomeni, da česa takšnega ni moč pričakovati kdaj v prihodnosti.


Komentarji
komentiraj >>