Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF POGREŠANIH (2682 bralcev)
Torek, 31. 3. 2009
Boris V.... V Ljubljani spet Titova cesta? ...
... V Nemčiji prepovedali nacistično organizacijo ...
... Mednarodna skupnost podprla ameriško strategijo do Afganistana ...
... Na stotine pogrešanih nesrečnikov ob libijski obali ...
KROFF

Ljubljanski mestni svet naj bi dvajsetega aprila obravnaval osnutek odloka, ki predvideva, da Ljubljana zopet dobi Titovo cesto. To ime bi lahko dobil del nove mestne vpadnice mimo Žal, s poimenovanjem nove ceste pa bi se izognili neprijetnostim in stroškom s preimenovanjem že obstoječe ceste. Titovemu imenu najostreje nasprotujejo v podmladku zunajparlamentarne Nove Slovenije, torej v Mladi Sloveniji. Slovenski omladinci tako menijo, da Slovenija kot demokratična republika nikakor ne sme imeti cest s Titovim imenom.

V Nemčiji so prepovedali skrajno desničarsko organizacijo z inovativnim imenom »Domovini zvesta nemška mladina«. Očitajo ji širjenje rasistične in nacistične miselnosti, preiskali pa so tudi njene urade in stanovanja njenih vodilnih članov po vsej državi. Organizacija ima sicer v statutu zapisano, da se bo aktivno ukvarjala z mladimi in spoštovala nemško ustavo, vendar oblastem to zagotovilo ni dovolj, saj so dejanja pričala o drugačni naravnanosti organizacije.

Na današnji mednarodni konferenci o Afganistanu v Haagu so prisotne države podprle novo strategijo Združenih držav za Afganistan, podporo pa je izrazil tudi Iran. Namestnik iranskega zunanjega ministra Mohamed Mehdi Akundzadeh je ob tem opozoril, da prisotnost tujih sil v državi ne pripomore k večji varnosti. Slovenija ima trenutno v Afganistanu oseminšestdeset vojakov, pred avgustovskimi predsedniškimi volitvami pa jih bo tja napotila še dodatnih petnajst. Kot da bi nalašč ignorirali iranske nasvete.

Ob libijski obali so v zadnjih dneh potonile tri ladje z nezakonitimi priseljenci, ki so hoteli v Evropo. Agencija Združenih narodov za begunce in Mednarodna organizacija za migracije pravita, da pogrešajo več sto ljudi, ki so potovali na prenapolnjenih ladjah, te pa so potonile v močnem vetru. Samo lani je iz Severne Afrike v Italijo s trebuhom za kruhom prispelo skoraj sedemintrideset tisoč ljudi.


Komentarji
komentiraj >>