Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
70. OBLETNICA KONCA ŠPANSKE DRŽAVLJANSKE VOJNE (5101 bralcev)
Ponedeljek, 6. 4. 2009
Boris V.V nocojšnjem Zeitgeistu obeležujemo 70. obletnico konca španske državljanske vojne, ki je bila 1. aprila. V sklopu oddaje poslušajte intervju s španskim ekonomistom, diplomatom in zgodovinarjem Ángelom Viñasom, avtorjem več knjig o španski državljanski vojni, njenih posledicah in vzrokih zanjo. Teme pogovora so razlogi za poraz republikancev, ukrepi Franca po vojni, sprava med Španci iz obeh taborov in podobno. Pogovor je bil opravljen v angleščini. Klikni na puščici do celega intervjuja.

V tokratnem Zeitgeistu obeležujemo 70. obletnico konca španske državljanske vojne, ki je bila 1. aprila. Poslušajte intervju s španskim ekonomistom, diplomatom in bolj pomembno zgodovinarjem Ángelom Viñasom, avtorjem več knjig o španski državljanski vojni, njenih posledicah in vzrokih zanjo. Lik je bil med drugim tudi veleposlanik Evropske skupnosti pri Združenih narodih in glavni svetovalec španskega zunanjega ministra. Z Viñasom je pogovor (v angleščini, mimogrede) tekel o razlogih za poraz republikancev, ukrepih Franca takoj po vojni, o tem ali so Španci dosegli spravo in ostalih rečeh povezanih z vojno. Za začetek smo sogovornika vprašali, kako Španci gledajo na datum 1. april. Je to za njih pozitiven datum zaradi konca vojne ali ima slabo konotacijo ker hkrati pomeni tudi začetek diktature generala Franca?Pogovor z Ángelom Viñasom je za tokratni Zeitgeist opravil Boris.Komentarji
komentiraj >>