Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF OBJEKTIVNIH PREISKAV (2675 bralcev)
Sreda, 22. 4. 2009
Boris V.... MK: Sklad za pluralizacijo medijev političen projekt ...
... Španija odobrila genske preglede zarodkov za preprečitev raka ...
... Šrilanška vojska ne jebe mednarodne skupnosti ...
... Izrael ima "čiste roke" ...
KROFF

V OFF Programu smo že poročali o mnenju Računskega sodišča glede delovanja sklada za pluralizacijo medijev prejšnje vlade, sedaj pa prenašamo še mnenje sedanjega ministrstva za kulturo. Po njihovem je bil ta sklad uveden kot političen projekt, opozorila in napotke Računskega sodišča pa naj bi jim bili v dodatno pomoč pri razmišljanju, kako nagrajevati medije.

Španija je kot druga evropska država - za Veliko Britanijo - odobrila genske preglede zarodkov za preprečitev raka. Tako je nacionalna komisija za razmnoževanje z biomedicinsko pomočjo dvema paroma dovolila, da izbereta tiste zarodke, ki nimajo genov, ki prispevajo k nastanku raka dojk ali ščitnice. O morebitnih genskih pregledih zarodkov bodo odločali strokovnjaki, vsak primer pa bodo obravnavali posebej.

Šrilanška vojska bojda uspešno nadaljuje svojo ofenzivo proti tamilskim tigrom. Tako je danes zajela dva visoka predstavnika te aktivistične organizacije. Vojska se na poti do cilja, torej uničenja tigrov, ne ozira na pozive mednarodne skupnosti, naj ofenzivo zaradi velikega števila civilistov prekine. Po zadnjih podatkih naj bi z območja zbežalo že preko sto tisoč ljudi, kar priznava tudi vojska.

Tako kot šrilanška, tudi izraelska vojska brani svoje ravnanje in sicer tisto za časa zadnje ofenzive v Gazi v začetku leta. Seveda zavrača očitke o kršenju mednarodnega prava, saj da je kar pet notranjih preiskav, ki jih je opravila vojska sama, pokazalo, da kršenja mednarodnega prava ni bilo. V objektivnost in nepristranskost teh preiskav nikakor ne dvomimo, saj je celo takratni izraelski premier Ehud Olmert dejal, da je izraelska vojska najbolj moralna na svetu. Jebeš realnost!


Komentarji
komentiraj >>