Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
VZTRAJNI KROFF! (2758 bralcev)
Sreda, 29. 4. 2009
Boris V.... AI opozarja Obamo naj uresniči obljube ...
... V Turčiji ubitih devet vojakov ...
... Hrvaški študentje vztrajajo pri blokadi ...
... V Sindikatu novinarjev Slovenije nezadovoljni z odgovorom RTV-ja glede kršitev pravic honorarnih novinarjev ...
KROFF

Mednarodna nevladna organizacija za človekove pravice Amnesty International opozarja, da mora Obama kljub obetavnemu začetku pri izboljšanju stanja človekovih pravic v Združenih državah, obljube na področju boja proti terorizmu tudi izpolniti. Generalna sekretarka Amnesty-ja Irene Khan pozdravlja Obamovo prekinitev s kulturo skrivnosti Busheve vlade, a hkrati v organizaciji opozarjajo, da ni 240 pripornikov v Guantanamu še nič bližje svobodi. Amnesty poudarja, da ukinitev guantanamskega zapora ne bo dovolj in zahtevajo ukinitev takšnih praks na splošno.

Na jugovzhodu Turčije, v provinci Diyarbakir, je bilo v eksploziji ubitih devet turških vojakov, za incident pa so oblasti že obtožile kurdske upornike. Medtem je pravosodni minister Hikmet Sami Turk v Ankari komajda ušel samomorilskemu napadu. Neka ženska je imela okoli telesa ovit eksploziv, ki ga je hotela sprožiti, ko je minister vstopil v predavalnico na zasebni pravni fakulteti, vendar eksplozija ni uspela. Napadalka naj bi se hotela maščevati za krvavo operacijo leta 2000 - za časa ministrovanja Samija Turka - proti levičarskim zapornikom, ki so po zaporih gladovno stavkali.

Hrvaški študenti Filozofske fakultete, zbrani okoli Neodvisne študentske pobude, vztrajajo že deseti dan pri blokiranju predavanj. In to kljub temu, da je rektorski zbor odločil, da mora pouk danes potekati nemoteno. Rektor univerze Aleksa Bjeliš tako ni zavrnil možnosti represivnih ukrepov. Zagrebški študentje zahtevajo brezplačno izobraževanje in bolj natančno izvajanje bolonjskega procesa, podpirajo pa jih tudi študentje v ostalih mestih.

Sindikat novinarjev Slovenije je dvajsetega aprila opozoril na problematiko zaposlovanja honorarnih delavcev na Radioteleviziji Slovenija. Vodstvo RTV je sindikatu odgovorilo in med drugim zapisalo, da zavod pogodbenim sodelavcem zagotavlja enako plačilo za enako delo, ne more pa zagotavljati drugih ugodnejših pravic, ki jih posameznik v družbi pridobiva na podlagi delovnega razmerja. Na odgovor so se že odzvali v sindikatu novinarjev in dejali, da zavod njihovih ugotovitev z odgovorom ne izpodbija, zato generalnega direktorja Antona Guzeja pozivajo, da se sestanejo.


Komentarji
komentiraj >>