Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Rože za Alberta!!! (3186 bralcev)
Torek, 5. 5. 2009
zoranpOb obletnicah se obujajo spomini. Lepše jih je obujati, če se spominjamo dogodkov, za katerimi je nekaj ostalo. In za to oddajo zagotovo je. Po smelih poskusnih projektih, pripeljati v te kraje vedenje o novem, sodobnem jazzu, ki je najprej na obeh obalah Oceana, pozneje pa tudi drugod po Planetu pričel osvajati do tedaj nepojmljive (za nekatere pa tudi nedopustne) zvočne razsežnosti, ki so se dogajali v prvi RŠovski desetletki ... (več!)

Klik za poslušanje oddaje!

... so bile prav Rože za Alberta v prvi polovici 80. let prejšnjega stoletja tista oddaja, ki je dokončno, redno, sistematično, znalsko in odmevno vzpostavila tekoč stik s tovrstnim dogajanjem v svetu in doma. A ne samo, da se je poslušala; tudi vplivala je. Vplivala je na drugačno percepcijo takrat aktualnega jazza ter z njim povezanih glasbenih praks, s tem pa je vplivata tudi na povsem konkretno dogajanje v tem prostoru. O tem pa več tokrat.

 Komentarji
komentiraj >>

rože za alberta
anonimni alkoholik [05/05/2009]

haj fajf a.
odgovori >>