Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
60. OBLETNICA SVETA EVROPE (4479 bralcev)
Torek, 12. 5. 2009
Boris V.Radio Študent ni edina vseevropska inštitucija, ki maja praznuje okroglo obletnico obstoja. Tudi Svet Evrope praznuje in sicer šestdeset let eksistence, odkar je bil ustanovljen petega maja 1949 z londonsko pogodbo, ki jo je podpisalo prvotnih deset držav članic.
Radio Študent ni edina vseevropska inštitucija, ki maja praznuje okroglo obletnico obstoja. Tudi Svet Evrope praznuje in sicer šestdeset let eksistence, odkar je bil ustanovljen petega maja 1949 z londonsko pogodbo, ki jo je podpisalo prvotnih deset držav članic. Svet Evrope je tako zaslužen za sprejetje Evropske konvencije o človekovih pravicah leta 1950, ki je služila kot temelj za ustanovitev Evropskega sodišča za človekove pravice. Komisar za človekove pravice Thomas Hammarberg je tudi večkrat opozoril Slovenijo zaradi problema izbrisanih. Prisluhnili boste pogovoru z direktorico informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji, Kristino Plavšak Krajnc, ki nam bo povedala več o namembnosti te inštitucije:

Komentarji
komentiraj >>