Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Kratka zgodovina fanatizma (3017 bralcev)
Ponedeljek, 1. 6. 2009
DPUV tokratni Indoktrini smo predvajali predavanje Alberta Toscana z naslovo Kratka zgodovina fanatizma, ki je potekalo v net.kulturnem klubu MaMa v Zagrebu, v okviru konference O fanatizmu. S klikom lahko poslušate predavanje.

V naslednjih treh Indoktrinah bomo gostili predavanja, ki so potekala v sklopu konference O fanatizmu. Konferenco je organiziral Multimedijski zavod MaMa, kateremu se tudi zahvaljujemo za posnetek predavanj, in je potekala v zagrebškem net.kulturnem klubu MaMa 19. in 20. maja. Predavanja na konferenci so tematizirala sam pojem fanatizem skozi zgodovinsko, politično in geografsko perspektivo.

Danes predvajamo predavanje Alberta Toscana, predavatelja filozofije na Goldsmiths Collegu v Londonu, z naslovom Kratka zgodovina fanatizma. V svojih delih se Toscano ukvarja z razmerjem med politiko in religijo, zgodovino komunističnih gibanj in s teorijami sodobnega (kognitivnega oziroma postfordističnega)kapitalizma. Do sedaj je napisal knjigo Teater produkcije: Filozofija in individuacija med Kantom in Deleuzom in več člankov s področja filozofije in družbene teorije. Trenutno piše knjigo z delovnim naslovom Raving with Reason: The Politics of Fanaticism.
Več o konferenci si lahko pogledate na povezavi http://fanaticism.mi2.hr/o-nama-about

Komentarji
komentiraj >>