Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
PINGVINSKI OFF (2814 bralcev)
Petek, 5. 6. 2009
Boris V.... Afera »Golobičeva napaka« ne pojenja – verjetno do nedelje ...
... Na nizozemskih evrovolitvah, ki so že realizirane, naj bi skrajna desnica dobila štiri poslanske mandate ...
... Britanska vlada v zadnjih treh dneh izgubila že četrtega ministra – kot zadnjega, ministra za obrambo Huttona ...
... Obama hara po Evropi ...
OFF NAPOVEDNIK

»To vendar ni naravno«, verjetno vzkliknejo homofobi, ko slišijo za zgodbo iz živalskega vrta v mestu Bremerhaven na severu Nemčije. Zgodilo se je namreč, da je par pingvinov samcev – homoseksualcev, tako rekoč – posvojil malega pingvinčka, ki so ga njegovi biološki starši zapustili že, ko je bil mladenič še v jajcu. Starejša samca sta jajce valila kakih trideset dni, dokler se ni mali zavrženček izlegel, od takrat pa že kakšen mesec zanj lepo skrbita.

Zanimivo je, da sta omenjena starša pingvina eden izmed treh homoseksualnih parov pingvinov v omenjenem živalskem vrtu. Vprašanj, ki se porajajo, je več. Ali hodijo domoljubni Nemci radi obiskovat ta živalski vrt, ali pa se morda le na dolgo in široko izogibajo prostoru s pingvini? In kako za vraga naj homofobni ljubitelji živali v ujetništvu pojasnijo neukim pingvinom, da takšno početje ni naravno, in kar je še bolj pomembno, družbeno sprejemljivo? Ali sta homoseksualna pingvina žrtev tudi kakšne pingvinske diskriminacije, ne vemo, ne dvomimo pa, da omenjeni dogodek ne bo dovolj, da bi homofobe prepričal v bizarnost njihovih prepričanj.

Berete totalno pingvinski OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

Golobičevi stranki Zares resnica o njegovem prikrivanju lastniškega deleža v podjetju Ultra Sum res ni prišla v najbolj primernem momentu. Tik pred volitvami v Evropski parlament se obtožbe in opravičevanja vrstijo v zgoščenem redu. Tako je Ljudmila Novak iz Nove Slovenije Golobiča pozvala k odstopu, na kar se je odzval Roman Jakič iz Zares, ki prav tako kandidira za mesto evroposlanca. Jakiča smo prosili, da tudi za Radio Študent odslovi zahteve Novakove:

Jakič je dodal še, kaj ga pri tej zadevi izjemno moti, potem pa smo ga še vprašali zakaj Zaresa ni bilo na okrogli mizi Radia Študent:

Na Nizozemskem, kjer so že izvedli svoje volitve v Evropski parlament, rezultati vzporednih volitev kažejo, da je skrajno desna Stranka za svobodo Geerta Wildersa prejela skoraj petnajst odstotkov glasov volivcev. Prva je bila stranka krščanskih demokratov premiera Jana Petra Balkenendeja z okoli dvajset odstotki, tretja pa je bila laburistična stranka. Sodeč po teh rezultatih je osvojila Stranka za svobodo štiri sedeže v evroparlamentu, na evrovolitvah pa je nastopila prvič, in sicer s proti-islamsko in proti-turško propagando. Nizozemska volilna komisija je napovedala, da bodo začasne izide objavili že pred zaprtjem volišč v vseh ostalih članicah, čeprav ji Evropska komisija zaradi tega grozi s tožbo.

Hkrati z nizozemskimi so potekale evrovolitve tudi v Veliki Britaniji, v Angliji pa so izvedli hkrati tudi lokalne volitve. Te so se odvile ravno v najbolj neugodnem momentu za laburistično stranko, katere vladavina je v resni krizi zaradi škandala glede neupravičenega izplačevanja proračunskih sredstev tudi članom vlade. Zato so v zadnjih treh dneh odstopili že štirje ministri vlade Gordona Browna, kot zadnji v vrsti obrambni minister John Hutton. Pred njim je odstopil minister za delo James Purnell, ki pa je k odstopu pozval tudi Gordona Browna. Na lokalnih volitvah v Angliji naj bi laburisti doživeli hud poraz, k odstopu pa naj bi Browna pozivalo tudi precej laburističnih poslancev.

Barack Obama je iz Egipta priletel v Evropo, natančneje v nemški Dresden, kjer se je srečal s kanclerko Angelo Merkel. Dresden je sicer mesto, ki so ga ameriški in britanski bombniki med vojno popolnoma uničili in pri tem ubili - po uradnih ocenah - petindvajset tisoč ljudi. A da ne bi ostali pri negativnem: Obama in Merklova sta odšla tudi v koncentracijsko taborišče Buchenwald, ki so ga osvobodili prav Američani. Z Merklovo sta govorila o Izraelu in Palestini, Iranu in odličnih odnosih med državama. Naslednja Obamova postaja je Normandija, kjer bo jutri skupaj s Sarokzyjem obeležil petinšestdeseto obletnico zavezniškega izkrcanja.

V mošeji na severozahodu Pakistana je odjeknila eksplozija, ki je terjala najmanj trideset življenj in več deset ranjenih. Sprožil jo je samomorilski napadalec, vendar odgovornosti zanjo ni prevzel še nihče. Gre za območje Zgornjega Dira, ki je blizu doline Svat, kjer je pakistanska vojska bila hude boje s talibani. V Južnem Vaziristanu pa so bili ubiti štirje vojaki, prav to območje pa naj bi postalo nova fronta med pakistansko vojsko in talibani.


Komentarji
komentiraj >>