Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF ODSTOPOV (2825 bralcev)
Petek, 5. 6. 2009
Boris V.... Zbor za republiko: Golobič = Nixon ...
... Kresal: LDS nima nič z afero ...
... Tanko: Gantar naj tudi odstopi ...
... Notranji minister Dagestana ustreljen in ubit ...
... Odšel še en britanski minister ...
Zbor za republiko se je zganil ob zadnji aferi zaradi Golobičevega sprenevedanja o svojem premoženju, predsednik Zbora Gregor Virant pa je njegova dejanja označil za utapljanje v blatu laži in sprenevedanja. Virant je Golobiča primerjal z Richardom Nixonom in poudaril, da bi moral Pahor predlagati njegovo razrešitev, če Golobič ne bo sam odstopil. Virant je nezadovoljen tudi z odzivom predsednika Tűrka, ki je po njegovem mnenju relativiziral laž.

Predsednica Liberalne demokracije Katarina Kresal je zanikala namigovanja, da naj bi za to afero stala njena stranka. Kresalova je zatrdila, da absolutno ni v njenem načinu dela, da bi podtikala afere in dejala, da je to tip diskreditacije, ki se ga nikoli ne poslužuje.

Jože Tanko, vodja poslanske skupine slovenske demokratske stranke, ki si obeta največ zaradi najnovejše afere, je ustrelil z novo zahtevo po odstopu. Tega pa ne zahteva od Golobiča, temveč od Pavla Gantarja, predsednika državnega zbora in to ne zaradi njegovih besed, temveč tistih, ki jih je izrekel Bogdan Biščak. Ta je izjavil, da bi večina sodelujočih na novinarski konferenci, kjer je bil tudi Gantar, naredila isto kot Golobič.

Adilgere Magomedtagirov, notranji minister ruske zvezne republike Dagestan, je postal žrtev neznanega ostrostrelca, ko je zapuščal neko poročno slovesnost. Ranjeni so bili tudi štirje policisti. Dogodek bi lahko ogrozil prizadevanja Kremlja za stabilizacijo tega dela Kavkaza. Dagestan namreč meji na Čečenijo, tamkajšnji uporniki pa naj bi bili tako separatisti kot islamisti. K umiritvi napetosti nikakor ne pripomorejo korupcija in interni boji znotraj oblastnih struktur.

Britanski premier Gordon Brown pa izgublja boj za ohranitev lastne oblastne strukture. Tako je izgubil še enega ministra. Sedaj je kot tretji v zadnjih štiriindvajsetih urah odstopil tudi minister za promet Geoff Hoon. Brown je sicer že napovedal preoblikovanje vlade, podrobnosti pa naj bi predstavil še danes.


Komentarji
komentiraj >>