Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
ZELENA KNJIGA, poglavji Manjšine in Črnci (2653 bralcev)
Ponedeljek, 15. 6. 2009
Matej Š.Obstajata zgolj dva tipa manjšin. V prvo skupino spadajo tiste, ki so vpete v družbene okvire naroda, znotraj katerega predstavljajo manjšino. Na drugi strani pa so manjšine, ki se ne naslanjajo na večinski narod in tvorijo svojo lastno družbeno strukturo. Slednje predstavljajo obliko zgodovinske akumulacije, ki na osnovi občutkov skupne pripadnosti in skupne usode vodi do oblikovanja naroda.


Kaj je manjšina? Kaj so njene prednosti in kaj slabosti? Kako se problem manjšin lahko reši v skladu s Tretjo univerzalno teorijo?

Obstajata zgolj dva tipa manjšin. V prvo skupino spadajo tiste, ki so vpete v družbene okvire naroda, znotraj katerega predstavljajo manjšino. Na drugi strani pa so manjšine, ki se ne naslanjajo na večinski narod in tvorijo svojo lastno družbeno strukturo. Slednje predstavljajo obliko zgodovinske akumulacije, ki na osnovi občutkov skupne pripadnosti in skupne usode vodi do oblikovanja naroda.

Jasno je, da mora imeti takšna manjšina svoje lastne družbene pravice. Vsakršno poseganje v te pravice s strani katerekoli večine je krivično dejanje. Družbene karakteristike so namreč imanentne in se ne morejo kar tako dajati ali odvzemati stran. Politična in ekonomska vprašanja lahko razreši samo ljudstvo, ki bi moralo imeti v svojih rokah moč, bogastvo in orožje. Obravnavanje manjšine v političnih in ekonomskih kategorijah je diktatorsko in nepravično.

Zadnje obdobje suženjstva je bilo zasužnjevanje črne rase s strani belcev. Črni človek tega ne bo pozabil dokler si v celoti ne povrne časti in ugleda.

Ti tragični zgodovinski dogodki, grenki občutki, ki iz njih izhajajo in želja po rehabilitaciji celotne populacije, predstavljajo psihološko motivacijo za gibanje črne rase, ki stremi k maščevanju in dominaciji. Teh občutkov nikakor ne gre podcenjevati. Po družbeno-zgodovinskih ciklih, ki so vsebovali prevlado rumene in bele rase, prihaja sedaj tenutek, ko bo prevlado prevzela črna rasa.

Slednja je trenutno sicer še v precej zaostali družbeni situaciji. Vendar pa ta zaostalost vodi do njihove številčne superiornosti, saj zaradi nizkega življenjskega standarda še niso v celoti prišli v stik s sredstvi za kontrolo rojstev in planiranje družine. Poleg tega njihove družbene tradicije ne poznajo nikakeršnih omejitev za poročanje, kar dodatno povečuje nenehno rast skupnosti. Nasprotno pa se populacije drugih ras stalno zmanjšujejo in to prav zaradi kontrole rojstev, omejitev glede porok in neprestane osredotočenosti na delo.Slišali ste modre besede libijskega voditelja Moamerja Gadafija. Naslednje poglavje nosi naslov Izobrazba, tokratna združena odlomka pa je priredil in prevedel MatejŠ.


Komentarji
komentiraj >>