Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF SPREMENJENEGA MNENJA (2524 bralcev)
Ponedeljek, 15. 6. 2009
Boris V.... Jandroković nezadovoljnen s pogovori v Luksemburgu ...
... El Baradej zaskrbljen zaradi Severne Koreje ...
... Ali Hamenej odredil preučitev trditev o volilnih prevarah ...
... Nemiri v Tbilisiju ...
Hrvaški zunanji minister Gordan Jandroković je dejal, da po današnjih pogovorih v Luksemburgu niso nič bližje rešitvi vprašanja meje in deblokadi hrvaških pogajanj z EU. Je pa Jandroković dodal, da je Rehn predstavil neka kreativna razmišljanja in da bodo pogovore nadaljevali v prihodnjih dneh. Slovenski zunanji minister Žbogar je dejal, da odziv Jandrokovića na nove ideje ni bil podoben njegovemu lastnemu.

Hrvaški predsednik Mesić je dejal, da Hrvaška ne bo sprejela reševanj vprašanja meje na podlagi načela pravičnosti. Mesić je poudaril, da je vprašanje meje dvostransko vprašanje med Slovenijo in Hrvaško in da ga je treba ločiti od pogajanj z EU. Hrvaški predsednik je dodal, da bo država, ki spoštuje mednarodno pravo, sprejeta tudi v mednarodnih komunikacijah.

Generalni direktor Mednarodne agencije za jedrsko energijo Mohamed El Baradej je na zasedanju Sveta guvernerjev agencije na Dunaju izrazil upanje, da bosta Združene države Amerike in Iran vzpostavila dialog glede iranskega jedrskega programa. Prav tako je izrazil zaskrbljenost zaradi nedavnega severnokorejskega jedrskega poskusa. El Baradej pravi, da bi lahko Teheran v znak dobre volje dovolil bolj podrobne inšpekcije svojih jedrskih objektov.

Iranski vrhovni vodja ajatola Ali Hamenej je odredil, naj se preučijo trditve reformističnega predsedniškega kandidata Mira Hoseina Musavija o prevarah na predsedniških volitvah, na katerih je slavil aktualni predsednik Ahmadinedžad. Hamenej je pred tem že pozdravil rezultate volitev. Zaradi njih so v Iranu v soboto že izbruhnili hudi nemiri, ki se nadaljujejo tudi po tem, ko je iransko notranje ministrstvo prepovedalo vsakršno protestno zborovanje.

Nemiri so tudi v Tbilisiju. Policija je na silo zatrla opozicijske proteste pred policijskim pripornim centrom v gruzijski prestolnici, čeprav naj sila ne bi bila potrebna, saj naj bi protestniki le skušali zbežati. Tiskovni predstavnik gruzijskega notranjega ministrstva Šota Utiašvili je skušal incident minimizirati, medtem pa naj bi se v odzivu na incident pred centrom že zbralo več sto protestnikov in nekaj opozicijskih voditeljev.


Komentarji
komentiraj >>