Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Gil Anidjar - O fanatizmu (2816 bralcev)
Ponedeljek, 15. 6. 2009
DPUV tokratni Indoktrini smo predvajali krajše predavanje Gil Anidjara, ki je potekalo 19. maja v net.kulturnem klubu MaMa v Zagrebu, v okviru konference O fanatizmu. S klikom lahko poslušate predavanje.

V indoktrini nadaljujemo s predavanji s konference O fanatizmu, ki je potekala 19. in 20.maja letos v Zagrebu. Konferenco je organiziral Multimedijski zavod MaMa, kateremu gre tudi zahvala za posnetek. V ponedeljek (15.6.) smo poslušali predavanje Gila Anidjarja, profesorja primerjalne književnosti na Columbia University, oddelek za jezike in kulture Bližnjega Vzhoda in Azije. Njegovo področje zanimanja so, geografsko gledano, Izrael in arabske države, ki ga obdajajo, vsebinsko gledano pa ga zanimajo predvsem družbeno-politični procesi, ki se dogajajo znotraj teh področjih – kolonializem, religijski spori, vojne, seveda na določen način tudi fanatizem. Za razliko od mnogih politično korektnih akademikov Anidjar ne postavlja stroge meje med svojim akademskim in aktivističnim delom, saj, kot sam pravi, akademik ni samo nekdo, ki daje znanje, ampak tudi rekrutira svoje poslušalce za svojo politično stvar. Sam je podpisal že tri monografije: Our Place in al-Andalus: Kabbalah, Philosophy, Literature in Arab Jewish Letters; The Jew, the Arab: A History of the Enemy in Semites: Race, Religion, Literature. Uvodno poglavje iz zadnje knjige je dostopno v hrvaškem jeziku v časopisu Zarez ali na internetni povezavi http://fanaticism.mi2.hr/materijali-course-material .Komentarji
komentiraj >>