Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF KUPLJENIH MNENJ (2656 bralcev)
Četrtek, 25. 6. 2009
Boris V.... Frattini pričakuje od Slovenije fleksibilnost v odnosu do Hrvaške ...
... Mujezinović potrjen za premiera bošnjaško-hrvaške entitete v Bosni ...
... Musavi poziva k nadaljevanju protestov ...
... Američani le obdržali bazo v Kirgiziji ...
Italijanski zunanji minister Franco Frattini je na izredni seji tržaškega občinskega sveta izrazil upanje, da bo Hrvaška vstopila v Evropsko unijo še leta 2010. Hkrati je Slovenijo pozval k večji fleksibilnosti v odnosu do Zagreba. Frattini je dejal tudi, da je Italija močno pomagala Sloveniji pri njenem vstopanju v unijo, sedaj pa da obstaja obveza, da vstopi Hrvaška po NATU tudi v EU.

Predstavniški dom Federacije Bosne in Hercegovine je potrdil imenovanje Mustafe Mejuzinovića za novega premiera bošnjaško-hrvaške entitete v Bosni. Mujezinović, sicer član Stranke demokratske akcije, je bil na položaj imenovan že osemnajstega junija. Napovedal je, da bosta njegovi prednostni nalogi gospodarski razvoj in izpolnitev obveznosti do Mednarodnega denarnega sklada.

Hosein Musavi, vodja iranske opozicije, je dejal, da se bo še naprej upiral pritiskom, naj umakne svoje zahteve za razveljavitev izida nedavnih predsedniških volitev. Obljubil je, da se ne bo nehal boriti za, kot pravi, pravice iranskega ljudstva zgolj zaradi osebnih interesov in strahu pred grožnjami. Musavi je svoje podpornike pozval k nadaljevanju protestov, vendar v okviru zakona in ob upoštevanju načel islamske revolucije.

Kirgizijski parlament je odobril sporazum z Združenimi državami Amerike, ki jim omogoča nadaljnjo uporabo letalske baze v Manasu kot podporo za ameriške in NATO operacije v Afganistanu. Tako je Kirgizija spremenila svojo februarsko odločitev, naj ZDA bazo zapustijo, za spremembo mnenja pa je zaračunala letno rento v višini šestdeset milijonov dolarjev. Baza bo lahko odslej namenjena le transportu nevojaške opreme v Afganistan, odločitev pa je sprejelo petinsedemdeset od devetdesetih poslancev, s tem, da ni glasoval proti niti eden.


Komentarji
komentiraj >>