Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Faisal Devji - Usoda muslimanske univerzalnosti (3042 bralcev)
Ponedeljek, 29. 6. 2009
DPUV tokratni Indoktrini (29.6.) smo predvajali predavanje Faisala Devjia, ki je potekalo 20. maja v net.kulturnem klubu MaMa v Zagrebu kot del konference O fanatizmu. S klikom lahko poslušate predavanje in izveste več o predavatelju...

V tokratni Indoktrini bomo poslušali zadnje predavanje iz ciklusa predavanj s konference O fanatizmu, ki je potekala 19. in 20. maja v Zagrebu. Konferenco je organiziral Multimedijski zavod MaMa, kateremu se zahvaljujemo za posnetek.

Poslušali bomo predavanje Faisala Devjia z nalosvom The Fate of Muslim Universality. Faisal Devji je predavatelj na Eugene Lang College, The New School for Liberal Arts v New Yorku. Njegovo glavno področje zanimanja je islam, tako politična misel modernega islama kot tudi transformacija liberalnih kategorij in demokratičnih praks v južni Aziji, ukvarja pa se tudi s temami, ki zadevajo nasilje in etiko v globaliziranem svetu. Do sedaj je podpisal dve študiji: Landscapes of the Jihad: Militancy, Morality, Modernity iz leta 2005 in The Terrorist in Search of Humanity: Militant Islam and Global Politics iz leta 2008. V okviru konference je bil v časopisu Zarez objavljen njegov članek z naslovom Trbuhozborčeva budala, ki ga lahko preberete na povezavi http://fanaticism.mi2.hr/materijali-course-material .

 
Komentarji
komentiraj >>