Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF GLUPIH PISEM (2578 bralcev)
Četrtek, 9. 7. 2009
Boris V.... Zatrti novi protesti v Teheranu ...
... Greenpeace proti termoelektrarnam v Italiji ...
... Sprejeti Kodeks vojaške etike Slovenske vojske ...
... Guzej, Granda, Orešnik se pizdijo ...
Kljub grožnjam vlade o skrajni netoleranci do protestov se je v Teheranu zbralo na stotine protestnikov, ki so hoteli obeležiti deseto obletnico študentskih demonstracij. Iranska policija jih je po navedbah očividcev razgnala s solzivcem in pendreki. Protestniki so ob pomikanju proti teheranski univerzi vpili »Smrt diktatorju«, policisti pa so morali večkrat posredovati.

Aktivisti Greenpeace-a so na dimnik termoelektrarne v okolici mesta Civitavecchia izobesili napise »G8: ustavite to!«. S tem so hoteli bodisi trkati na vest voditeljev v zvezi s podnebnimi spremembami, bodisi dvigovati pritisk na njih. Če je tisto prvo, smo lahko vsi razočarani. Aktivisti Greenpeace-a so že včeraj splezali na dimnike štirih termoelektrarn v različnih delih Italije.

Vlada je sprejela takoimenovani Kodeks vojaške etike Slovenske vojske. Prvi del kodeksa obsega temeljna vodila in načela, ki veljajo v vojski, drugi del pa z njimi povezana načela opravljanja vojaške službe. Kodeks je predviden že v četrtem členu Zakona o službi v Slovenski vojski, predlog kodeksa pa je pripravila posebna delovna skupina Generalštaba. Kodeks mimogrede vsebuje tudi podlage za presojo spornih načinov izkazovanja intimnih čustev.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Anton Guzej, predsednik programskega sveta Stane Granda in predsednik nadzornega sveta Franc Orešnik so zapisali, da so priča novim izpadom po neuspelih poizkusih kriminaliziranja delovanja vodstva RTV-ja. To so zapisali v pismu predsednikom republike, vlade, državnega zbora in državnega sveta. Dodajajo, da ne nasprotujejo kritiki, ki mora sloneti na dokazljivih dejstvih, ampak poniževanju tistih, ki so se trudili, da bi program zadovoljil kar največ državljanov. Ali je ta trud fiktiven ali, presodite vsi gledalci in gledalke.


Komentarji
komentiraj >>