Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
neposredni prenos koncerta z Dunaja: Podnevi noč preigrati (3207 bralcev)
Sobota, 11. 7. 2009
SavskiPodnevi noč preigrati bo koncert - kulminacija festivala zvoka, zvočnih instalacij in pesniške besede Schrammel 2009. Na dveh lokacijah v dunajskih okrajih Neulerchenfeld in Litschau bodo glasbeniki iz balkanskega okolisa sodelovali skupaj z izvajalci stare glasbe imigrantske preteklosti okraja Schrammel in z elektronskimi sredstvi glasbo predelovali v sodobni urbani zven. Dogajanje bo potekalo ločeno, a bo med seboj povezani s sodobnimi internetnimi povezavami.

Koncert v Litschauerju se hkrati predvaja na vec evropskih radio postajah v sklopu radijsko-umetnoske mreže radio.fm.

Pobudnica dodgodka je dunajska umetnica Lale Rodgarkia-Dara, ki deluje na podrocju novih medijev in radia. Je tudi iniciatorka projekta transliterature (literatura v transhistoricnih prostorih - www.transliteratur.net).

Pri koncertu sodelujejo naslednji avtorji: Gina Martiello, Stephan Roth, Christian Friedrich, Martin Murauer, Stefan Frauenberger, Caroline Profatanta, Ljubiša Ilijin, Christoph Jokubonis, Sophie Reyer, Ana Vlaj-Marwan, Lale Rodgarkia-Dara in drugi.

Na Radiu Študent se bomo aktivno lotili plemenitenja dogodka z zvoki bodočih slovenskih sodobnih kulturnih imigrantov (Borut Savski).

 

 Komentarji
komentiraj >>