Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF IZGOVOROV (2565 bralcev)
Četrtek, 23. 7. 2009
Boris V.... Bezjak bo pokazal listine po dopustu ...
... Izraelske oblasti izkoriščajo skrajne judovske priseljence ...
... Omejeno romanje v Meko ...
... Buzek in Barroso zadovoljna zaradi prihodnjega srečanja Pahorja in Kosorjeve ...
Poslanec SDS Miran Bezjak, ki je obtožen laganja glede svoje izobrazbe, bo vse listine glede tega predstavil po vrnitvi z dopusta, je dejal njegov strankarski kolega Zvonko Černač. Bezjak je namreč ob kandidaturi za poslanca javno zapisal, da je diplomiral na Višji ekonomsko komercialni šoli Maribor in na Gea Collegu. Medtem je šolanje na prvi ustanovi že zanikal, pri Gea Collegu pa vztraja. Vendar tam pravijo, da nimajo Bezjaka v nobenih evidencah, pa tudi številka indeksa, ki jo je predstavil, nikakor ne more biti resnična.

Izraelske oblasti so skupini skrajnih judovskih naseljencev, Organizaciji Elad, prepustile nadzor nad večjim delom palestinskega ozemlja v Vzhodnem Jeruzalemu. Gre za zasebno palestinsko lastnino in narodne parke v četrti Silvan zunaj obzidja okoli starega dela mesta. Izraelska nevladna organizacija Ir Amim, ki se ukvarja z vprašanjem tamkajšnjih judovskih naselbin pravi, gre za očitno kršitev pravil dobrega upravljanja in tudi za kršitev zakonodaje. Gre za obsežen in sistematičen proces, katerega cilj je prevzeti nadzor nad palestinskimi ozemlji okoli starega mesta.

Kljub pandemiji nove gripe so se ministri za zdravje arabskih držav odločili dovoliti vsakoletno romanje v Meko oziroma hadž. Romanja pa se ne bodo smeli udeležiti starejši od petinšestdeset let, otroci do dvanajst let in osebe s kroničnimi boleznimi. V Egiptu so medtem zabeležili prvo smrtno žrtev prašičje gripe na Bližnjem vzhodu, kar bo mogoče vplivalo na zmanjšanje števila romarjev.

Predsednik Evropskega parlamenta Jerzy Buzek in predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso sta pozdravila srečanje med hrvaško premierko Kosorjevo in Pahorjem, ki naj bi se zgodilo v bližnji prihodnosti. Buzek je po srečanju s Kosorjevo dejal, da bi lahko bilo srečanje med slovenskim premierom in njegovo hrvaško kolegico velik korak naprej v reševanju problema zastoja Hrvaške pri pogajanjih z EU. Spet se je slišalo, da je sedaj čas za pravo diplomacijo.


Komentarji
komentiraj >>