Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEČASTNI KROFF (2363 bralcev)
Sreda, 29. 7. 2009
Boris V.... nova odločba urada informacijske pooblaščenke za SDS ...
... 1. decembra se bo začela razprava o Kosovu na ICJ ...
... Zatrti protesti v Kirgiziji ...
... Dalajlama častni meščan Varšave - jupiii ...
Urad informacijske pooblaščenke je Slovenski demokratski stranki poslal začasno odločbo glede umika nekaterih osebnih podatkov z njene spletne strani. Razlog je ta, da je SDS pred tem objavila osebne podatke iz prve odločbe pooblaščenca, ki jo je stranka prejela zaradi objave osebnih podatkov nekaterih oseb. SDS je namreč to odločbo objavila na svoji spletni strani, v njej pa so bili navedeni tudi osebni podatki štirih oseb in Janeza Janše. To je sporno, če nimajo za to podlage v zakonu ali izrecnega dovoljenja omenjene osebe za objavo. Prva odločba bo stala SDS štiri tisoč evrov.

Na Meddržavnem sodišču v Haagu se bo prvega decembra začela javna razprava v povezavi s pripravo pravnega mnenja o razglasitvi neodvisnosti Kosova. Pravico do razpravljanja imajo vse članice Združenih narodov in kosovske oblasti, vendar morajo svojo udeležbo napovedati do petnajstega septembra. V prvi fazi procesa je stališča glede tega vprašanja poslalo petintrideset držav, v drugi fazi pa je svoje argumente posredovala tudi Slovenija.

Kirgizijska opozicija je organizirala proteste proti ponovni izvolitvi predsednika Kurmanbeka Bakijeva na nedavnih volitvah. Opozicija meni, da so bile v igri nepravilnosti in poneverbe, proteste pa je policija zatrla in po besedah opozicije aretirala vsaj sto petdeset ljudi. Protesti naj bi se nadaljevali jutri. Nepravilnosti na volitvah je opazila tudi Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi.

Varšava je bogatejša za še enega častnega meščana in sicer Dalajlamo. Županja poljske prestolnice Hanna Gronkiewicz-Waltz je dejala, da imajo moralno pravico in dolžnost, da izrazijo svoje spoštovanje do človeka, ki si prizadeva za svobodo, ki naj bi jo oni uživali zadnjih dvajset let. Dalajlama je vljudno dejal, da je izjemno srečen in počaščen.


Komentarji
komentiraj >>