Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
POGOVOR Z IZRAELSKO MIROVNO AKTIVISTKO BEN-ARTZIJEVO (2496 bralcev)
Sreda, 5. 8. 2009
Boris V.Preteklo nedeljo so v palestinskem predelu Vzhodnega Jeruzalema, Sheikh Jarrah, kot že tolikokrat do sedaj izraelski buldožerji rušili palestinska bivališča in izseljevali njihove prebivalce. Izraelska mirovna aktivistka in sourednica časopisa Occupation magazine Ofra Ben Artzi se je odpravila podpret svoje palestinske prijatelje v času njihove izselitve, a so jo ustavili policisti, jo zaprli in odpeljali.

Preteklo nedeljo so v palestinskem predelu Vzhodnega Jeruzalema, Sheikh Jarrah, kot že tolikokrat do sedaj izraelski buldožerji rušili palestinska bivališča in izseljevali njihove prebivalce. Nekatere ljudi izseljujejo kar iz njihovih šotorov, saj so jih nekaj mesecev prej izselili že iz njihovih hiš in stanovanj. Izrael s pomočjo buldožerjev, vojske in policije prakticira to, kar so prakticirali nacisti na vzhodu Evrope pred in med drugo svetovno vojno: širijo svoj »lebensraum« – življenjski prostor. Seveda vedno na račun drugega, torej Palestincev. Izraelska mirovna aktivistka in sourednica časopisa Occupation magazine Ofra Ben Artzi se je odpravila podpret svoje palestinske prijatelje v času njihove izselitve, a so jo ustavili policisti, jo zaprli in odpeljali. Za Radio Študent je Ben Artzijeva takole opisala razloge za svoj prihod na prizorišče in dogodke, ki so sledili:Intervju je opravil Boris.Komentarji
komentiraj >>