Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
ZAŽGAN KROFF (2695 bralcev)
Četrtek, 20. 8. 2009
Boris V.... Nizka udeležba v Afganistanu ...
... Gruzija zasegla dve ladji ob Abhaziji ...
... Požari v Španiji in Grčiji, vročinski val v Italiji ...
... Boris Tadić na obisku na Kitajskem ...
V Afganistanu so, potem ko so za eno uro podaljšali volitve, že zaprli vsa volišča in začelo se je štetje glasov. Udeležba je bila, kot opozarjajo opazovalci, relativno nizka, še posebej malo ljudi je volilo na jugu države. Afganistanska volilna komisija upa, da se je volitev udeležilo najmanj petdeset odstotkov volivcev, vendar so glede na podatke, da je na jugu glasoval le vsak deseti volivec, te želje nerealne.

Gruzija je sporočila, da je zasegla dve tovorni ladji, ki sta bili namenjeni bodisi v bodisi iz Abhazije. Tbilisi naj bi tako stopnjeval pritiske za uveljavitev pomorske blokade te pokrajine sleš države. Gruzijska zakonodaja prepoveduje gospodarsko aktivnost v Abhaziji in Južni Osetiji brez dovoljenja Tbilisija. Abhazijske oblasti so se na dejanje Gruzije že ostro odzvale.

V Španiji in Grčiji divjajo požari. Velik požar hara po severovzhodu Španije, ki je izbruhnil na območju vojaške cone v bližini Zaragoze, ogenj pa kljub trudu gasilcev še vedno ogroža nekatere vasi. Gasilcem delo otežujejo visoke temperature, tudi do štirideset stopinj. V Grčiji pa gori na obrobju Aten, kjer sta izbruhnila dva požara. O vročih neprijetnostih poročajo tudi iz Italije, kjer še vedno traja vročinski val.

Francoska policija je včeraj v smučarskem letovišču Le Corbier Villarambert prijela tri domnevne člane ETE, za katere se je izkazalo, da najverjetneje niso povezani z nedavnim umorom dveh policistov na španskem otoku Mallorka. Šlo naj bi za Aitzola Etxaburuja, vodjo Etinega oboroženega krila, Andonija Sarasolo in Alberta Machaina (izg. mačajna), ki naj bi bil vpleten v julijske napade na Mallorci, ko ni bilo žrtev, ter napad v mestu Burgos. Trojica naj bi bila ob aretaciji oborožena s pištolami in imela lažne dokumente.

Srbski predsednik Boris Tadić je na obisku na Kitajskem, kjer se je sestal s kitajskim predsednikom Hu Jintaom. Predsednika sta podpisala sporazum o oblikovanju strateškega partnerstva med državama, izrazila sta tudi vzajemno podporo ozemeljski celovitosti obeh držav. Tadićev obisk, prvi uradni, odkar je Srbija samostojna država, bo trajal teden dni.


Komentarji
komentiraj >>