Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KONČNO KINO ŠIŠKA KROFF (2757 bralcev)
Petek, 28. 8. 2009
Boris V.... Odpuščeni južnoafriški uniformirani izgredniki? ...
... Medvedjev bi ubijal kavkaške upornike - nema milosti...
... Srečanje madžarskega in slovaškega premiera ...
... Kino Šiška odprt za izbrance ...
Južnoafriška obrambna ministrica Lindiwe Sisulu bo morda odpustila več kot tisoč vojakov, ki so razgrajali v prestolnici Pretoria, ko so bili namenjeni k predsedniku Jacobu Zumi, da bi zahtevali trideset odstotno povišanje plač. Urad obrambne ministrice naj bi vodil postopke za odpustitev med tisoč petsto in dva tisoč vojakov. Sodišče je razsodilo, da je bil protest nezakonit, oblasti pa so napovedali ostre sankcije proti vsem vojakom, za katere se ugotovi, da so poškodovali tujo lastnino ali izvajali vandalizem. Tiskovni predstavnik južnoafriškega narodnega sindikata obrambe je dejal, da so imeli vojaki pravico protestirati, saj so najslabše plačani javni uslužbenci v Južni Afriki.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je pozval k preganjanju in uničenju kavkaških upornikov. To je dejal po pogovorih s predsednikoma ruskih republik Ingušetije in Čečenije, Junusom Bek-Jevkurovom in Ramzanom Kadirovom. Predstavnik ruske vojske je napovedal premestitev tri tisoč osemsto vojakov na Severni Kavkaz. Medvedjev je že prej dejal, da bi morali teroriste ubiti brez čustev ali obotavljanja, ali pa jim ne bo uspelo stabilizirati nemirni Kavkaz.

Tiskovni predstavnik madžarske vlade je napovedal sestanek premiera Madžarske in Slovaške, Gordona Bajnaija in Roberta Fica, ki naj bi se zgodil kmalu. Odnosi med državama so napeti, saj je Slovaška uvedla nov zakon o rabi slovaškega jezika, ki zahteva od madžarske manjšine, da v javni rabi uporablja slovaščino, ali pa jim grozi kazen. Slovaška je tudi prepovedala madžarskemu predsedniku Laszlu Solyomu, da bi se na jugu Slovaške udeležil odkritja spomenika nekega madžarskega srednjeveškega kralja. Na slovaško ambasado v Budimpešti je v sredo priletela molotovka, ki pa ni eksplodirala.

Domači premier Pahor in zunanji minister Žbogar se bosta s hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Jandrokovićem to nedeljo sestala ob robu Strateškega foruma na Bledu, predviden pa je samo fototermin in nič novinarskih vprašanj. Konec julija sta se sestala Pahor in hrvaška premierka Jadranka Kosor, ko naj bi se dogovorila o okviru, ki bi lahko bojda do konca leta pripeljal do rešitve mejnega vprašanja.

Končno bo luč sveta ugledal ljubljanski Center urbane kulture Kino Šiška. To luč bodo resda danes ugledali le povabljenci, saj bo resnični in javni štart Kino Šiška doživel osemnajstega septembra. Več nam je povedal direktor Centra Simon Kardum:

Komentarji
komentiraj >>