Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF BREZ DOLGOV (2619 bralcev)
Ponedeljek, 7. 9. 2009
Boris V.... V Tirani v torek in sredo pogajanja o albanskem klirinškem dolgu do Juge ...
... V BiH prijeli Marinka Ljepojo ...
... Španski preiskovalni sodnik obtožil trinajst članov baskovskih strank Askatasuna in D3M povezav z ETO ...
... Barroso se bo sestal s političnimi skupinami v EP ...
V Tirani bodo v torek in sredo potekala pogajanja držav naslednic nekdanje Jugoslavije z Albanijo o poravnavi njenega klirinškega dolga do bivše Juge. Na julijskem sestanku v Sarajevu je odbor za razdelitev finančnega premoženja in obveznosti nekdanje SFRJ dosegel soglasje za bivša razmerja v poslovanju preko klirinških računov za sedem držav - Albanijo, Alžirijo, Egipt, Bolgarijo, Kambodžo, Indijo in Gvinejo. Sloveniji bo tako pripadlo šestnajst odstotkov sredstev, ki jih morajo od teh držav prejeti naslednice Juge. Naslednice morajo opraviti še dodatna pogajanja, da bi ugotovile menjalno razmerje in zamudne obresti.

V Bosni in Hercegovini je policija prijela Marinka Ljepojo, ki je osumljen vojnih zločinov zaradi sodelovanja v poboju več kot dvesto Hrvatov in Bošnjakov avgusta leta 1992 v Korićanskih Stijenah. Tožilec haaškega sodišča za bivšo Jugoslavijo Peter McCloskey pa je zahteval dosmrtno kazen za sedem bosanskih Srbov, ki so obtoženi zveze s pokolom v Srebrenici leta 1995. Poveljnik obtoženih Radislav Krstić je bil že leta 2004 zaradi sodelovanja v genocidu obsojen na petintrideset let zapora.

Španski preiskovalni sodnik Baltasar Garzón je sodelovanja s teroristično organizacijo ETA obtožil trinajst članov baskovskih strank Askatasuna in D3M, kar je okrajšava za »Demokracija, trije milijoni«. Obtožena sta tudi predsednika Askatasune Jose Antonio Munduate in tiskovni predstavnik stranke D3M Amparo Las Heras. Isti sodnik je februarja letos za najmanj tri leta obema strankama prepovedal politično udejstvovanje zaradi domnevnih povezav z ETO in njenim prepovedanim političnim krilom, Batasuno.

Predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso se bo ta teden sestal s političnimi skupinami v Evropskem parlamentu. Prepričeval jih bo, da ga še enkrat potrdijo za predsednika Komisije. Za to potrebuje navadno večino evroposlancev. Močno ga podpira njegova Evropska ljudska stranka, nasprotujejo mu v Zelenih in Evropski združeni levici – Zeleni nordijski levici, socialdemokrati in liberalni demokrati pa ostajajo pragmatično neodločeni.


Komentarji
komentiraj >>