Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Petek, 27. 6. 03, 19h: The BUG - Pressure (Tigerbeat6, 2003) (1856 bralcev)
Petek, 27. 6. 2003
davidAlbum Pressure je Kevin Martin v zadnjih letih snoval v verjetno najtežavnejši finančni situaciji zadnjih let, saj je celo razmišljal, da bi se dokončno izselil iz predrage Anglije. The BUG - Pressure
In kar je zanimivo, je to, da je v takih situacijah v preteklosti ustvaril kar se da napadalno, uničujočo, sadistično in širše neposlušljivo glasbo, tokrat pa ubral povsem drugačno smer. Zvočno je namreč plata Pressure izrazito 'funky', strukturno skeletna, celo plesno nastrojena in nič kaj pretirano antagonistična. Ok. Vokalni udar je še vedno v večini primerov provokativen in politično nekorekten, a očitne spremembe ne morem preslišati. In prav lajajoči, agrasivni, ekspresivni in skrajno neposredni vokalni delikti so tisto, kar Martin v zadnjih letih še posebej izkorišča sebi v prid. Vsakič z drugačnim pristopom, kar je dokazal že z Ice in Techno Animal, The Bug pa vztrajno sili proti četi poetov in 'toasterjev', ki si vsak odreže svoj kos sočne pogače.
TOLPA BUMOV,
Petek, 27. 6. 03, 19h:
The BUG - Pressure (Tigerbeat6, 2003)

Album Pressure je Kevin Martin v zadnjih letih snoval v verjetno najtežavnejši finančni situaciji zadnjih let, saj je celo razmišljal, da bi se dokončno izselil iz predrage Anglije. In kar je zanimivo, je to, da je v takih situacijah v preteklosti ustvaril kar se da napadalno, uničujočo, sadistično in širše neposlušljivo glasbo, tokrat pa ubral povsem drugačno smer. Zvočno je namreč plata Pressure izrazito 'funky', strukturno skeletna, celo plesno nastrojena in nič kaj pretirano antagonistična. Ok. Vokalni udar je še vedno v večini primerov provokativen in politično nekorekten, a očitne spremembe ne morem preslišati. In prav lajajoči, agrasivni, ekspresivni in skrajno neposredni vokalni delikti so tisto, kar Martin v zadnjih letih še posebej izkorišča sebi v prid. Vsakič z drugačnim pristopom, kar je dokazal že z Ice in Techno Animal, The Bug pa vztrajno sili proti četi poetov in 'toasterjev', ki si vsak odreže svoj kos sočne pogače.

Danny


Komentarji
komentiraj >>