Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
OGORČEN KROFF, A IZ DRUGAČNIH RAZLOGOV (2986 bralcev)
Sreda, 30. 9. 2009
Boris V.... pogajanja med upravo Gorenja in delavci še niso obrodila sadov ...
... Bavčar šokiran in ogorčen, oooh ...
... Izrael bo izpustil 20 palestinskih zapornic za posnetek ugrabljenega vojaka Šalita ...
... V EP razprava o vizumski liberalizaciji za "Zahodni Balkan" ...
Končana je še ena runda pogajanj med delavci in upravo Gorenja. Rok za dosego sporazuma, ki so ga postavili delavci, se izteče sedmega oktobra, danes pa se jim ni uspelo dokončno dogovoriti. Govorili smo s predsednikom sindikata poslovnega sistema SKEI Gorenje Žanom Zebo in ga vprašali o uspehu pogajanj:

Po hišni preiskavi in pridobitvi dokumentacije je policija nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja že izpustila iz pridržanja. Bavčar pravi, da je zaradi preiskave ogorčen in šokiran, krivec za njo pa naj bi bila Zoran in Damjan Janković ter družba Electa.

Izrael in palestinsko gibanje Hamas sta se dogovorila glede dolgo načrtovane izmenjave zapornikov. V zameno za video posnetek izraelskega vojaka Gilada Šalita, ki je bil ugrabljen leta 2006, bo Izrael iz zaporov izpustil dvajset palestinskih zapornic. Posnetek po navedbah predstavnikov Hamasa dokazuje, da je Šalit še živ, tak dokaz pa je Izrael zahteval za kakršnokoli izmenjavo zapornikov. Hamas za osvoboditev Šalita sicer zahteva izpustitev okoli tisoč palestinskih zapornikov.

V Evropskem parlamentu je potekala razprava o poročilu o odpravi vizumov za takoimenovani Zahodni Balkan, ki ga pripravlja evroposlanka Tanja Fajon. Fajonova poziva k politični spodbudi za Albanijo ter Bosno in Hercegovino, vredna premisleka pa naj bi bila tudi vključitev Kosova v ta proces. S tem naj bi se Bosni in Albaniji pustila odprta pot, da bosta lahko čimprej dohiteli ostale države v regiji, v Evropski ljudski stranki pa se s takšnim pristopom ne strinjajo čisto.

Ljudska poslanka Anna Maria Corazza Bildt je tako dejala, da bi morali državljanom Bosne jasno povedati, da morajo narediti domačo nalogo. Fajonova dodaja, da bi morali predlog vizumske liberalizacije spremeniti tako, da bi lahko brez vizumov po EU potovali državljani Bosne in Albanije takoj, ko bosta ti dve državi izpolnili potrebne pogoje, brez da bi morali še enkrat spreminjati evropsko uredbo o vizumih.


Komentarji
komentiraj >>