Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NOVICE IZ EVROPSKEGA PARLAMENTA (2092 bralcev)
Sreda, 30. 9. 2009
Boris V.



... v EP razprava o vizumski liberalizaciji za "Zahodni Balkan" ...
V Evropskem parlamentu je potekala razprava o poročilu o odpravi vizumov za takoimenovani Zahodni Balkan, ki ga pripravlja evroposlanka Tanja Fajon. Fajonova poziva k politični spodbudi za Albanijo ter Bosno in Hercegovino, vredna premisleka pa naj bi bila tudi vključitev Kosova v ta proces. S tem naj bi se Bosni in Albaniji pustila odprta pot, da bosta lahko čimprej dohiteli ostale države v regiji, v Evropski ljudski stranki pa se s takšnim pristopom ne strinjajo čisto.

Ljudska poslanka Anna Maria Corazza Bildt je tako dejala, da bi morali državljanom Bosne jasno povedati, da morajo narediti domačo nalogo. Fajonova dodaja, da bi morali predlog vizumske liberalizacije spremeniti tako, da bi lahko brez vizumov po EU potovali državljani Bosne in Albanije takoj, ko bosta ti dve državi izpolnili potrebne pogoje, brez da bi morali še enkrat spreminjati evropsko uredbo o vizumih.


Komentarji
komentiraj >>