Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF OGORČENJA IN PREPLAHA (2440 bralcev)
Četrtek, 8. 10. 2009
Boris V.... Komisija DS proti predlogu novele zakona o poslancih ...
... Silvio ogorčen nad razsodbo ustavnega sodišča ...
... Spet neredi v Atenah ...
... V Baskiji ustavljen železniški promet zaradi bombnega preplaha ...
Komisija državnega sveta za državno ureditev je zavrnila predlog novele zakona o poslancih. Ta med drugim določa nezdružljivost poslanske in županske funkcije. Zagovorniki novele menijo, da so občine z županom poslancem v prednosti, nasprotniki pa trdijo, da gre pri noveli za politične kalkulacije. Predsednik komisije Bogomir Vnučec meni, da predlog novele zakona o poslancih nima veliko možnosti za uspeh v parlamentu, saj naj bi bil županski lobi zelo močan.

Nekoliko manj močan, kot je mislil, da je, pa je italijanski premier Silvio Berlusconi. Izrazil je ogorčenje nad odločitvijo ustavnega sodišča, da razveljavi zakon, ki mu je omogočal imuniteto pred kazenskim pregonom. Hkrati je sodišča in velik del tiska označil za levičarska, podvomil pa je tudi v nepristranskost predsednika države Giorgia Napolitana z besedami: »Saj vemo, na kateri strani je predsednik države«. Razsodba ustavnega sodišča je omogočila nadaljevanje kazenskih postopkov proti Berlusconiju.

Grška policija je sporočila, da je v centru Aten prišlo do neredov, ki so jih izvajali domnevni anarhisti. Poškodovanih je več bančnih poslovalnic, knjigarn in avtomobilov. Policija sicer ni nikogar aretirala, šlo pa naj bi za petnajst zamaskiranih mladeničev.

V Baskiji so ustavili železniški promet med mestoma Zumarraga (izg. Sumaraga) in Irun zaradi bombnega preplaha, ki naj bi ga sprožila ETA. Nek moški je poklical službo za izredne razmere in dejal, da so na tej progi podstavljene tri bombe, vendar ni podal niti točne lokacije niti časa eksplozije. Policija je zato pregledala sedemdeset kilometrov dolgi del proge. ETA nasprotuje gradnji hitre železniške proge med mesti Bilbao, San Sebastian in Vitoria.


Komentarji
komentiraj >>