Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Francoski novi val in Boris Mitić (2822 bralcev)
Ponedeljek, 19. 10. 2009
Nina CvarOb petdesetletnici francoskega novega vala smo se pogovarjali s Simonom Popkom in Petrom Stankovićem. V nadaljevanju oddaje sledi intervju s srbskim režiserjem Borisom Mitićem, ki je v okviru preddogodka 6. Mednarodnega festivala dokumentarnega filma v Mariboru - DokMa, v Menzi pri koritu, predstavljal svoj novi film NASVIDENJE, KAKO STE? / DOVIĐENJA, KAKO STE?. Z njim se je za vas družil Andrej Tomažin.

ODDAJA V CELOTI!
Letos praznujemo petdeseto obletnico francoskega novega vala. V ta namen Cankarjev dom med 21. in 29. oktobrom pripravlja retrospektivo 14 filmov. Več o njenem namenu, načinu izbora filmov, zlasti pa o samem filmskem gibanju, ki nedvomno sodi med najpomembnejše v svetu sedme umetnosti, smo izvedeli od Simona Popka, sicer tudi selektorja pričujoče retrospektive. Da bi francoski novi val bolje razumeli v širšem družbeno-kulturološkem kontekstu, smo se odpravili do Petra Stankovića, kulturologa oziroma profesorja na Fakulteti za družbene vede. V drugem delu oddaje se je Andrej Tomažin pogovarjal s srbskim režiserjem Borisom Mitićem, ki je šestega oktobra na preddogodku 6. Mednarodnega festivala dokumentarnega filma v Mariboru – DokMa, v Menzi pri koritu, predstavljal svoj novi film »NASVIDENJE, KAKO STE? / DOVIĐENJA, KAKO STE?«
Komentarji
komentiraj >>