Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF VILIJA IN FRANCA (2435 bralcev)
Sreda, 21. 10. 2009
Boris V.... HRW: Pogrešani Ujguri ...
... DS burno o nezdružljivost poslanske in županske funkcije ...
... DeSUS na izvršnem odboru o Viliju ...
Organizacija Human Rights Watch je sporočila, da so kitajske oblasti po julijskih neredih v avtonomni pokrajini Xinjiang aretirale več deset Ujgurov, ki jih zadržujejo brez obtožnice. Tako naj bi izginilo triinštirideset moških, Human Rights Watch pa poziva zahodne vlade, naj pritisnejo na Kitajsko, da objavi podatke o pogrešanih. Vodja oddelka za Azijo pri omenjeni organizaciji, Brad Adams, pravi, da so primeri, ki so jih dokumentirali, le vrh ledene gore.

Državni svet je brez razprave podprl novelo zakona o glavnem mestu, na podlagi katerega bi Ljubljana dobila petnajst milijonov evrov, bolj burno pa je bilo med razpravo o tem, ali naj se z novelo zakona o poslancih določi nezdružljivost poslanske in županske funkcije. Svetniki tako niso podprli predlaganega sklepa, da novele ne podpirajo. Kar pomeni, da jo.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je po torkovih napovedih o morebitnem izstopu Franca Žnidaršiča in Vilija Rezmana iz poslanske skupine upokojenske stranke potrdil, da bo zaradi razburjenja v stranki, ki naj bi ga poslanca povzročila, sklican izvršni odbor, na katerem naj bi odločali o Rezmanovi izključitvi iz poslanske skupine.

Erjavca je zmotilo predvsem, da Rezman, ki ni član stranke, deluje v nasprotju s sklepi, ki jih je DeSUS sprejel. Zadnji v nizu tovrstnih trenj so bili postopki pri kandidiranju Henrika Gjerkeša na funkcijo ministra za lokalno samoupravo.


Komentarji
komentiraj >>