Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF RESNIČNIH ANOMALIJ (2444 bralcev)
Četrtek, 29. 10. 2009
Boris V.... Globa 5000 evrov za SDS ...
... V Italjiji sprejeli univerzitetno reformo ...
... Berlusconi že ni anomalija ...
... Thaler pohvalil napredek Makedonije ...

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je oglobila Slovensko demokratsko stranko zaradi objave osebnih podatkov Dragana Isajlovića in Franca Perčiča. V stranki SDS so namreč na svoji spletni strani junija objavili njune osebne podatke, ki so jih sicer prevzeli iz knjige Dušana Lajovica, vendar za to niso imeli njune privolitve. Globa znaša pet tisoč evrov, v SDS pa so se nanjo odzvali nerazumevajoče.

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je v Bruslju dejala, da sta s slovenskim kolegom Pahorjem odprla vprašanje problema varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke, kar se ji zdi zelo dobro. Kosorjeva je dodala, da imata s Pahorjem dober odnos vzajemnega spoštovanja in da sta našla nek most, ki ga lahko oba prečkata, čeprav sta iz različnih političnih družin.

Italijanska vlada je sprejela univerzitetno reformo, proti kateri so v preteklih mesecih tako ostro protestirali študentje. Reforma naj bi prinesla več transparentnosti pri zaposlovanju profesorjev, boljše pogodbene pogoje in jasno poklicno pot raziskovalcev na univerzah. Študenti pa so opozarjali, da namerava Berlusconi z reformo univerzitetnemu sistemu odvzeti pomemben del finančnih sredstev. S temi bodo odslej upravljali managerji, slabše upravljane univerze pa bi lahko od države dobile manj sredstev.

Berlusconi je v vse hujšem sporu tudi s sodniki in tožilci in sicer zaradi razsodbe milanskega sodišča, ki je zaradi krivega pričanja v korist Berlusconija obsodilo britanskega odvetnika Davida Millsa. Ta naj bi od Silviota prejel za to vsaj šesto tisoč dolarjev. Berlusconi je za italijansko televizijo dejal, da anomalija ni on, temveč komunistični tožilci in sodniki v Milanu. V sodniškem združenju so odvrnili, da če so njihove obleke rdeče, so takšne zaradi krvi tožilcev in sodnikov, ki so umrli v boju z mafijo. Sodniki in tožilci so zaradi Berlusconijevih izjav zagrozili tudi s stavko.

Evropski poslanec in poročevalec Evropskega parlamenta za Makedonijo Zoran Thaler je med obiskom Skopja izrazil zadovoljstvo nad napredkom države na področju doseganja pristopnih kriterijev za vstop v unijo. Thaler je poudaril, da mora Makedonija še naprej spodbujati procese reform v javni administraciji, sodstvu in drugih podsistemih. Zunanjepolitični odbor Evropskega parlamenta bo o poročilu o napredku Makedonije razpravljal v začetku novembra.Komentarji
komentiraj >>