Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sergej Kapus: Med generacijami ni nasprotij (5204 bralcev)
Sreda, 4. 11. 2009
IdaHS slikarjem Sergejem Kapusom smo se pogovarjali o njegovi samostojni razstavi v Galeriji Equrna z naslovom 6+1, ki je bila na ogled septembra letos. Kapus je slikar starejše generacije, a v svojem delu ohranja zelo sodoben premislek o sliki in podobi. Njegovo kritično razmišljanje o slikarstvu je na nek način pogojeno tudi s tem, da ni le praktik, temveč tudi teoretik.
S slikarjem Sergejem Kapusom smo se pogovarjali o njegovi samostojni razstavi v Galeriji Equrna z naslovom 6+1, ki je bila na ogled septembra letos. Kapus je slikar starejše generacije, a v svojem delu ohranja zelo sodoben premislek o sliki in podobi. Njegovo kritično razmišljanje o slikarstvu je na nek način pogojeno tudi s tem, da ni le praktik, temveč tudi teoretik. Študiral je umetnostno zgodovino in sociologijo, razstavljati pa je začel že leta 1975. Je avtor teoretičnih in kritičnih spisov o modernem slikarstvu, ki jih je publiciral v revijah in razstavnih katalogih. Leta 1991 je v Moderni galeriji v Ljubljani organiziral razstavo Podoba in snov, ki je predstavljala pregled slovenskega visokomodernističnega slikarstva sedemdesetih let. Leta 2001 je postal docent za slikarstvo. Leta 2002 pa je imel v Moderni galeriji veliko retrospektivno razstavo.


Komentarji
komentiraj >>