Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NOVICE IZ EVROPARLAMENTA (1872 bralcev)
Torek, 24. 11. 2009
Boris V.... EP o opeharjenih letalskih potnikih ...
Evropski poslanci mislijo tudi na kupce letalskih vozovnic družb, ki so šle v stečaj, preden so lastniki vozovnic lahko poleteli. Evroposlanci pravijo, da bi morali ti opeharjeni potniki dobiti ustrezno odškodnino. Tako bodo v sredo glasovali o resoluciji, s katero zahtevajo, da se potrošnike zaščiti. Od leta 2000 je šlo namreč v stečaj sedeminsedemdeset evropskih letalskih družb, kot zadnja Sky Europe, ki je bankrotirala poleti, potniki pa so ostali brez odškodnin za že kupljene vozovnice.

Omenjena resolucija med drugim predlaga vzpostavitev jamstvenega sklada za nadomestila in upoštevanje načela vzajemne odgovornosti za potnike vseh letalskih družb s poleti na isto destinacijo in prostimi sedeži. To bi zagotavljalo vrnitev potnikov, ki zaradi stečaja neke letalske družbe obtičijo na drugih letališčih, na mesto odhoda.


Komentarji
komentiraj >>