Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
SREČO DRAGOŠ (3643 bralcev)
Petek, 4. 12. 2009
Nejc M.V tokratnem APR Intervjuju prisluhnite pogovoru s Srečo Dragošem, profesorjem na ljubljanski Fakluteti za socialno delo in poznavalcem RKC, s katerim smo se pogovarjali o aktualni zamenjavi na vrhu ljubljanske nadškofije in metropolije. Po Kroffu, nekaj minut čez osemnajsto.

Potem ko je minuli petek ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran sporočil, da zaradi bolezni odstopa, je Vatikan za mesto poglavarja domače rimokatoliške cerkve ekspresno našel zamenjavo. Že dan kasneje je namreč papež Benedikt XVI. na Uranovo mesto imenoval Antona Stresa, dotedanjega mariborskega nadškofa koadjutorja.

O zamenjavi na vrhu ljubljanske nadškofije in metropolije ter o tem kaj novega utegne le-ta prinesti v njenem delovanju, smo se pogovarjali s Srečom Dragošem, profesorjem na ljubljanski Fakulteti za socialno delo, sicer velikim poznavalcem in kritikom delovanja domače Cerkve.

Intervju z Dragošem smo začeli z vprašanjem ali ga je zamenjava na mestu ljubljanskega nadškofa in metropolita presenetila:Prisluhnimo še drugemu delu pogovora s Srečom Dragošem o zamenjavi na vrhu ljubljanske nadškofije in metropolije. Beseda je tekla o Uranovi zapuščini, vladni politiki do Rimokatoliške cerkve in Stresovih ciljih.Komentarji
komentiraj >>