Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
PAVEL DOMONJI, VODJA NOVOSADSKEGA HELSINŠKEGA ODBORA O NOVEM STATUTU VOJVODINE (2418 bralcev)
Nedelja, 20. 12. 2009
Boris V.Skupščina Srbije je po dolgotrajnem procesu le potrdila nov statut Vojvodine, ki ga je skupščina Vojvodine 14. 12. slovesno razglasila. Statut vrača Vojvodini široko stopnjo avtonomije, vendar z njim mnogi niso zadovoljni. Vojvodinski avtonomisti menijo, da statut ne prinaša veliko novega, srbski nacionalisti pa nasprotno trdijo, da je statut le dodaten korak k odcepitvi Vojvodine od preostanka Srbije. O statutu smo govorili s Pavlom Domonjijem, vodjo novosadskega helsinškega odbora za človekove pravice.

Skupščina Srbije je po dolgotrajnem procesu le potrdila nov statut Vojvodine, ki ga je skupščina Vojvodine štirinajstega decembra slovesno razglasila. Statut prinaša oziroma vrača Vojvodini široko stopnjo avtonomije znotraj srbske države, vendar z njim mnogi niso zadovoljni. Vojvodinski avtonomisti menijo, da statut ne prinaša veliko novega in zahtevajo širšo avtonomijo, srbski nacionalisti pa nasprotno trdijo, da je statut le dodaten korak k odcepitvi Vojvodine od preostanka Srbije. S Pavlom Domonjijem, vodjo novosadskega helsinškega odbora za človekove pravice, smo govorili o tem, kaj statut prinaša, je Vojvodina sploh Srbija, kaj Srbija izgublja z večjo avtonomijo Vojvodine, kako je urejeno področje človekovih pravic v novem statutu in drugih stvareh. Torej, zakaj je bil ta statut potreben in kaj novega sploh prinaša?Intervju je opravil Boris Vasev.Komentarji
komentiraj >>