Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
PRAVICA VS. KOALICIJA KROFF (2243 bralcev)
Četrtek, 24. 12. 2009
Boris V.... V Iraku nič prazničnega vzdušja ...
... Izraelci tožijo Hamas zaradi vojnih zločinov ...
... Dmitrij Medvedjev obljublja boljšo demokracijo ...
... Pahor obljublja pravico pred koalicijo ...

Prazničnega vzdušja pred novim letom ni čutiti v Iraku, kjer sta odjeknili dve eksploziji, katerih tarče so bili šiitski romarji. V napadu je umrlo najmanj trinajst ljudi, štiriinsedemdeset pa jih je ranjenih. Kraj nesrečnega dogodka je mesto Hila, ki se nahaja nekaj manj kot sto kilometrov južno od Bagdada. Scenarij je že dobro poznan. Najprej je eksplodirala prva bomba, ko so se na prizorišču zbirali policisti in reševalci, pa je odjeknila še druga eksplozija. Razlog za napad naj bi bil šiitski verski praznik ašura, ki bo čez tri dni.

Ironična je poteza skupine Izraelcev, ki so bili ranjeni v palestinskem raketiranju judovskih mest v času izraelske agresije na Gazo pred enim letom. Omenjene žrtve so na sodišču v Belgiji vložile tožbo proti palestinskemu gibanju Hamas, ki mu očitajo vojne zločine, belgijsko sodišče pa pozivajo, naj za vojaške in politične voditelje gibanja izda zaporne naloge. Med tožniki so tudi osebe z dvojnim, torej izraelskim in belgijskim državljanstvom, na kar opozarja tudi njihov odvetnik. Naj spomnimo. V izraelski ofenzivi na območje Gaze pred letom dni je umrlo dobesedno stokrat več Palestincev kot Izraelcev.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je v televizijski razpravi spregovoril o pomanjkljivostih ruske demokracije, obljubil pa je tudi potrebne reforme. Medvedjev je izpostavil tudi problematiko sistema ruskih zaporov, saj se – kot pravi – ruski sistem izvrševanja kazni ni spremenil že desetletja. Medvedjev je sicer dodal, da je v ruski družbi prostor tudi za opozicijsko skupino šahovskega prvaka Garija Kasparova, a jo je v isti sapi označil za radikalno. Novinarji so že skeptični do napovedanih reform.

Potem ko so mediji navedli, da je skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala v zadevi Patria vložila obtožni predlog zoper nekdanjega načelnika Generalštaba Slovenske vojske Gutmana in okoljskega ministra Karla Erjavca, se napetost počasi prenaša v vrste koalicije. V Erjavčevi stranki upokojencev bodo razmislili o njihovem položaju znotraj koalicije, če bo zaradi obtožnega predloga prišlo do predloga za ministrovo razrešitev. Pahor se je že odzval in dejal, da bo pri odločitvi glede Erjavca upošteval, kaj je prav in kaj narobe, ne pa posledic za koalicijo.Komentarji
komentiraj >>