Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
PRVI KROG PREDSEDNIŠKIH VOLITEV NA HRVAŠKEM (2971 bralcev)
Ponedeljek, 28. 12. 2009
Matej Š.Na sosednjem Hrvaškem so včeraj v prvem krogu izbirali tretjega predsednika v zgodovini samostojne države. Drugi krog, ki bo potekal desetega januarja, sta si priborila kandidat opozicijske Socialdemokratske stranke Ivo Josipović in neodvisni kandidat ter zagrebški župan Milan Bandić.

Na sosednjem Hrvaškem so včeraj v prvem krogu izbirali tretjega predsednika v zgodovini samostojne države. Drugi krog, ki bo potekal desetega januarja, sta si priborila kandidat opozicijske Socialdemokratske stranke Ivo Josipović in neodvisni kandidat ter zagrebški župan Milan Bandić. Prvi je z dobrimi dvaintridesetimi odstotki zbral daleč največ glasov, saj je njegov najbližji zasledovalec in tekmec v drugem krogu prepričal zgolj slabih petnajst odstotkov volivcev. Nehvaležno tretje mesto je z dvanajstimi odstotki zasedel kandidat vladajoče Hrvaške demokratične skupnosti Andrija Hebrang, kar je za to stranko in vlado naše južne sosede precejšen udarec. Volilna udeležba je bila precej nizka, saj se je na volišča odpravilo zgolj štiriinštirideset odstotkov volilnih upravičencev.

Stanje po prvem krogu je za naš radio komentiral hrvaški politični analitik Davorin Gjenero, za katerega tako rezultati kot slaba volilna udeležba niso nikakršno presenečenje:Prednost Iva Josipovića pred drugim krogom na prvi pogled res deluje impresivno in neulovljivo, vendar Gjenero opozarja, da nikakor še ni vse odločeno in da je desetega januarja vsekakor mogoče presenečenje:Po prvih odzivih na včerajšnji prvi krog volitev, predvsem iz Bandićevega tabora, nekateri že napovedujejo precej umazano kampanjo pred drugim krogom. Na to Gjenero odgovarja z vzporednicami s slovenskimi predsedniškimi volitvami leta 2007, ko sta se v drugem krogu pomerila Lojze Peterle in Danilo Tűrk:OFF Poročilo je pripravil MatejŠ.Komentarji
komentiraj >>