Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
PRVI KROFF (2445 bralcev)
Petek, 1. 1. 2010
Boris V.... V Pakistanu 40 mrtvih v samomorilskem napadu ...
... Washington Times s 1. 1. odpušča 40 % zaposlenih ...
... Kosor: Hrvaška pripravljena na srbsko protitožbo ...
... V Makedoniji prepovedano kajenje še v barih in restavracijah ...

Ni miru v Pakistanu, kjer se je skupaj z avtomobilom razstrelil samomorilski napadalec ob skupini ljudi, ki je spremljala neko odbojkarsko tekmo. Policija trdi, da je umrlo najmanj štirideset ljudi, več deset pa je bilo ranjenih. Do napada je prišlo v vasi Šah Hasan Kan na severozahodu Pakistana.

Začetek novega leta vsekakor ni srečen za štirideset odstotkov zaposlenih v časniku Washington Times. Tam so namreč sporočili, da z novim letom odpuščajo ravno toliko zaposlenih. Časopis ukinja tudi športno ter večino lokalnih uredništev, posvetil pa se bo nacionalni politiki, gospodarstvu in raziskovalnemu novinarstvu. Zanimivo je, da je Washington Times, ki je imel v letu 2009 malo manj kot sto tisoč izvodov naklade, leta 1982 ustanovil vodja unifikacijske cerkve Sun Myung Moon, znan tudi po množičnih porokah na štadionih. Konzervativni časnik z novim letom tudi za sto procentov dviga ceno, s petdeset centov na en dolar.

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je v odzivu na srbsko vložitev protitožbe na Meddržavnem sodišču v Haagu zaradi genocida nad Srbi na Hrvaškem v devetdesetih letih dejala, da je Hrvaška na to tožbo popolnoma pripravljena. Kljub tožbam in protitožbam pa Kosorjeva poudarja, da je Hrvaška usmerjena v prihodnost in da si prizadeva za dobre sosedske odnose s Srbijo. Ta je s protitožbo odgovorila na tožbo Hrvaške proti njej iz leta 1999 zaradi kršitve Konvencije o preprečevanju in kaznovanju zločina genocida med oboroženimi spopadi na ozemlju Hrvaške med leti 1991 in 1995.

Kajenje se prepoveduje počasi po vsej Evropi. Po Turčiji je tudi v Makedoniji začel veljati zakon, ki prepoveduje kajenje v barih in restavracijah. Nov zakon prepoveduje kajenje v prostorih, kjer se streže hrana in tudi pred njimi. Za kršitelje so predvidene visoke denarne kazni, za lastnike lokalov med dva tisoč petsto in štiri tisoč evrov, za kadilce pa od sto petdeset in tristo evrov. Že nekaj časa sicer v Makedoniji velja prepoved kajenja v šolah, bolnišnicah in drugih javnih ustanovah.Komentarji
komentiraj >>